Şefia lui Iohannis, contestată în instanţă de un coleg liberal

Andrei Pricopie
03.08.2014

alte articole

Congres Extraordinar al Partidului Naţional Liberal, 27 iunie 2014, Palatul Parlamentului. În imagine,Klaus Iohannis (Epoch Times România)
Andrei Pricopie
03.08.2014

Liberalul Dănuţ Bădău, primar în Pucioasa, a depus o contestaţie la Tribunalul Bucureşti în care susţine că alegerea preşedintelui PNL Klaus Iohannis în fruntea formaţiunii a încălcat statutul partidului. Sesizarea edilului se va judeca la începutul lunii septembrie, în aceeaşi lună în care se va judeca şi procesul dintre Iohannis şi Agenţia Naţională de Integritate, relatează Realitatea.net

Dănuţ Bădău susţine că noul statut al formaţiunii nu ar fi fost aprobat de instanţă, astfel că nu puteau fi organizate alegeri potrivit noilor prevederi. Totodată, acesta a afirmat că Iohannis a primit derogare de vechime pentru a fi ales în fruntea PNL, cu toate că în conformitate cu statutul nu se acordă derogări în astfel de cazuri.

"Intervenţia mea în instanţă e legată de lucrările Congresului, de statut şi a apărut şi situaţia domnului Iohannis. Am constatat că nu se regăseşte, nu e membru al niciunei organizaţii PNL. Prin demisia data nu putea să rămână membru în Biroul Politic Naţional şi nu putea să fie numit preşedinte interimar atâta timp cât nu beneficia de dispoziţia statutară prin care se face derogarea de la vechime", a declarat edilul.

Poziţia lui Bădău nu este împărtăşită de preşedintele PNL Sibiu, Mircea Cazan, care îl contrazice pe acesta argumentând că Iohannis este membru al filialei sale din februarie 2013.

Dănuţ Bădău a fost preşedinte al PNL Dâmboviţa, însă s-a decis înlocuirea acestuia la începutul acestui an. Purtătorul de cuvânt al PNL, Alina Gorghiu, a precizat, pentru Realitatea Tv: "Din cauza lipsei de performanţă, filiala PNL Dâmboviţa a decis să-l revoce din funcţia de preşedinte PNL Dâmboviţa pe Dănuţ Bădău. Referirea la Klaus Iohannis în declaraţii publice...m-am obişnuit să văd cum tot ce merge prost în România are legătură cu Klaus Iohannis. Iohannis este membru al organizaţiei PNL Sibiu. Cel care ne-a contestat a avut un resort pentru a face declaraţia aceasta, participa ieri la lansare, la congresul lui Tăriceanu şi cu asta cred că am spus destul de multe despre flacara care-l mână în luptă".

În altă ordine de idei, amintim că posibilul prezidenţiabil al PNL-PDL, Klaus Iohannis, are probleme şi cu ANI, cu care de altfel se judecă la Curtea Supremă, după ce agenţia l-a declarat incompatibil pe motiv ca, în timp ce îşi exercita funcţia de primar al Sibiului, a deţinut şi calitatea de reprezentant al municipiului în Adunarea Generală a Acţionarilor de la SC Apă Canal SA Sibiu şi la SC Pieţe SA ceea ce contravine prevederilor legale.

Dacă Iohannis este declarat incompatibil acesta nu va putea să ocupe nicio funcţie publică pe o perioadă de 3 ani. Dacă procesul se finalizează în luna septembrie, o decizie nefavorabilă îl va scoate pe Iohannis din cursa pentru Cotroceni. Există şi posibilitatea ca procesul să se prelungească, însă marea teamă a liberalilor este că decizia să nu vină exact în plină campanie electorală şi dreapta să rămână fără candidat la prezidenţiale.

Sebastian Lăzăroiu a precizat că dacă decizia Curţii Supreme va fi dată la anul situaţia devine mai interesantă: „Vom avea încă un rând de alegeri în 2015. E de tot hazul. Momentul crucial va fi decizia ICCJ privind incompatibilitatea lui Iohannis. Unii se amăgesc şi spun: „Ei, dacă nu va fi Iohannis, e chiar mai bine. O să-l susţină liberalii pe Predoiu”. Să fim atât de naivi? Adică liberalii au ieşit din USL pentru că era evident că trebuie să susţină candidatul PSD la prezidenţiale şi acum vor susţine candidatul PDL? E o glumă. Mai ales că intră şi Tăriceanu în cursă. Liberalii vor vota cu Tăriceanu fără să clipească”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor