Şeful Radioului Public urmărit penal

Controversatul preşedinte director general al Radioului Public a fost pus sub urmărire penală, alături de alţi 10 membri ai Consiliului de Administraţie, acuzaţi că ar fi obţinut în mod ilegal foloase patrimoniale de aproape jumătate de miliard de lei.
Ovidiu Miculescu
Ovidiu Miculescu (Epoch Times România)

Preşedintele-director general (PDG) al Radio România, Ovidiu Miculescu, a fost pus sub urmărire penală de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, relatează Hotnews.ro.

Potrivit sursei citate PDG-ul Radioului public este suspectat de abuz în serviciu, alături de alţi zece foşti sau actuali membri ai Consiliului de Administraţie al instituţiei.

Cei zece colegi de dosar ai lui Miculescu sunt Demeter András Istvan, Fugaru Mirela-Ioana, Voicu Mihai, Olaru Stejărel-Nicolae, Moşneag Doina, Alexandru Bertzi, Rădulescu Adelina, Moise Valentin Adrian, Ana Florea şi Savu Ileana.

Potrivit anchetatorilor, în perioada iulie 2011 - ianuarie 2014, cei 11 ar fi participat la luarea unor decizii în şedinţele Consiliului de Administraţie al Societăţii Române de Radiodifuziune în urma cărora au fost încheiate mai multe contracte de prestări servicii, în baza cărora ar fi obţinut în mod ilegal foloase patrimoniale evaluate la circa 400.000 lei.

Reamintim că Ovidiu Miculescu a fost în centrul mai multor scandaluri de-a lungul vremii. PDG-ul radioului public a fost acuzat că a semnat un angajament cu fosta Securitate ceauşistă iar ANI l-a declarat incompatibil şi în conflict de interese. Nu în ultimul rând, subalternii săi din radio l-au acuzat de cenzură.

Mai amintim că la finele săptămânii trecute, după ce a fost convocat la audieri în cursul zilei de luni, Miculescu s-a simţit brusc rău şi s-a internat în spital.
România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne