Legea celor 102 taxe, pe masa CCR. Dragnea a explodat: Preşedintele îi umileşte pe români

Preşedintele Klaus Iohannis nu trăieşte printre români şi nu înţelege că oamenii pierd zeci de ore în fiecare an pentru a plăti aceste taxe nefiscale, a acuzat liderul PSD Liviu Dragnea, nemulţumit că şeful statului a trimis la CCR celebra lege promovată de social-democraţi.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Liderul PSD Liviu Dragnea nu este deloc încântat de decizia preşedintelui Klaus Iohannis de a trimite la Curtea Constituţională legea promovată de el care vizează eliminarea mai multor taxe şi impozite nefiscale, inclusiv taxa radio-tv.

"Înainte să recurgă la astfel de metode privitoare la legea prin care am eliminat cele 102 taxe, Klaus Iohannis ar fi trebuit să meargă la una din cozile la care românii stau doar pentru a plăti una din aceste taxe. Ar fi înţeles de ce această lege este bună şi necesară.

Klaus Iohannis nu trăieşte printre români şi nu înţelege că oamenii pierd zeci de ore în fiecare an pentru a plăti aceste taxe nefiscale. Preşedintele îi umileşte pe români, iar motivaţiile pentru care trimite legea la Curtea Constituţională sunt exclusiv politice", a scris marţi, pe contul său de Facebook, Liviu Dragnea.

Liderul PSD a ţinut să îi asigure pe români că, "şi de acum înainte", va face tot ce este legal pentru a pune această lege în aplicare. "Doar aşa românii vor face parte din clasa de mijloc", a adăugat Dragnea.

Reacţia şefului PSD vine la scurt timp după ce preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că a trimis legea celor 102 taxe la Curtea Constituţională.

"Prin conţinutul său normativ, precum şi din analiza modului în care a fost adoptată, legea ce instituie aceste măsuri contravine dispoziţiilor din Constituţie, fiind încălcate normele constituţionale referitoare la principiul separaţiei puterilor în stat şi cel al legalităţii, raporturile Parlamentului cu Guvernul, rolul Guvernului, precum şi cele care guvernează bugetul public naţional", a explicat Iohannis.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne