Senatorul Crisitan Bodea: M-am săturat de nominalizări de miniştri pe relaţii în detrimentul competenţei

Senatorul PNL Cristian Bodea
Senatorul PNL Cristian Bodea (facebook.com/Cristian Bodea)

Aflând din presă că mai marii noului PNL au convenit deja variantele de miniştri, în eventualitatea în care partidul va prelua puterea, senatorul liberal Cristian Bodea a ridicat o problemă de principiu - numirea miniştrilor ar trebui să fie făcută în baza unui concurs de competenţe, nu prin nominalizare din partea conducerii partidului.

"Pe noi nu ne-a întrebat nimeni. Senatorii PNL habar n-au de asta, s-ar putea să fie o listă scurtă a cuiva făcută pe genunchi. Cine vrea ministru să nu vină cu pile de la Iohannis, Blaga sau Atanasiu, să vină cu un proiect în care să spună vreau să fac asta şi să explice şi cum, nu să spună că vreau să fac 20 de autostrăzi dar fără să explice deloc cum le va şi construi! M-am săturat de nominalizări de miniştri pe baza de gaşcă, prietenii şi pile", a afirmat Cristian Bodea, citat de ebihoreanul.ro.

În viziunea senatorului, noul Executiv ar trebui să fie format din oameni noi, capabili şi competenţi, nu tot din aceeaşi politicieni care făcând uz de relaţiile lor ajung să ocupe posturi în care nu fac performanţă, ba dimpotrivă.

"Numai aşa putem încerca să ieşim din cercul acesta vicios în care ne învârtim. Deşi este în defavoarea partidelor, liderii fie nu sunt capabil să îi vadă nocivitatea, fie nu vor să rupă lanţul. Degeaba îţi pui un prieten pe un post de care nu e capabil. Îl omori politic, poate şi... judiciar... plus că omori şi partidul... dar puterea orbeşte şi prosteşte, mai ales dacă te laşi înconjurat de linguşitori", a declarat Cristian Bodea, pentru Epoch Times.

Senatorul a avertizat că, în contextul în care conducerea PNL va forţa în Parlament instalarea unui nou Guvern ales pe baza de relaţii în detrimentul criteriului competenţei, s-ar putea să aibă parte de o surpriză: "S-ar putea ca mulţi senatori PNL să nu voteze miniştri PNL. Eu s-ar putea să nu votez miniştrii PNL dacă nu există o consultare şi nu sunt convins că merită aceste posturi. Nu vreau ca în 2016 să bag capul în pământ când mă vor întreba oamenii: "Ce miniştri aţi pus acolo?!"

Programul de guvernare al PNL trebuia făcut până acum, nu la sfârşitul lui ianuarie, cum anunţa

"Dacă Ponta îşi dă demisia săptămâna viitoare, ce facem? Avem premier desemnat din august, Predoiu, care trebuia să aibă deja pregătit măcar un proiect pe care să îl poată prezenta în orice moment. Sunt semnale de alarmă pe care le trag nu pentru a ieşi în evidenţă, ci pentru a-i trezi pe cei ce s-au culcat pe laurii victoriei", a subliniat senatorul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne