Senatul respinge ordonanţa prin care Oprea a majorat salariile înalţilor demnitari

Senatorii au respins, marţi, ordonanţa ce prevedea măriri salariale pentru 48 de înalt demnitari, în frunte cu preşedintele şi premierul.
Parlamentul României, Senat, şedinţă în plen
Parlamentul României, Senat, şedinţă în plen (Epoch Times)

Senatul a respins miercuri ordonanţa privind majorarea salariilor demnitarilor, dată în iulie a.c. de Gabriel Oprea, la vremea respectivă premier interimar.

For decizional pe acest proiect este Camera Deputaţilor.

Reamintim că în data de 8 iulie, Gabriel Oprea informa că Guvernul României a adoptat o ordonanţă prin care indemnizaţiile lunare pentru o serie de înalt demnitari - preşedintele României, prim-ministru, şefii celor două Camere, directorii SIE, SRI, SPP, în total 48 de persoane - s-au majorat începând cu august a.c.

"Sunt două motive pentru care am făcut personal acest anunţ. În primul rând vreau să fac oficial că până la finalul anului în curs, vor urma creşteri de salarii în tot sistemul public. Există un proiect pregătit de Ministerul Muncii care va deveni lege astfel încât fiecare angajat la stat o să primească un salariu corect în raport cu munca şi responsabilităţile sale", declara în iulie 2015 Gabriel Oprea.

Adoptarea ordonanţei a stârnit un scandal enorm, societatea civilă, sindicatele etc. criticând faptul că demnitarii îşi măresc salariile în condiţiile în care alte categorii sociale abia îşi duc traiul de pe o zi pe alta. De altfel, la momentul respectiv, CNS Cartel Alfa a depus o plângere la DNA acuzând că mărirea salariilor demnitarilor prin OG nr. 14/2015, asumată de Gabriel Oprea, ca premier interimar, în perioada în care Victor Ponta îşi oblojea genunchiul operat în Turcia, şi contrasemnată de miniştrii Rovana Plumb şi Eugen Orlando Teodorovici a fost adoptată cu încălcarea prevederilor legale şi a dus la obţinerea unu folos necuvenit inclusiv pentru cei în cauză.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne