Şerban Nicolae, lăsat fără funcţii: Nu are cum să fie o mare bucurie, nu am greşit cu nimic

Deloc mulţumit de decizia conducerii PSD de a-l lăsa fără funcţii după scandalul privind graţierea corupţilor, Şerban Nicolae susţine că nu a greşit cu absolut nimic.
Serban Nicolae(lider de grup PSD la Senat),
Serban Nicolae(lider de grup PSD la Senat), (Florin Chirila/Epoch Times)

Rămas fără şefia Comisiei Juridice şi a grupului parlamentar din Senat în urma şedinţei Comitetului Executiv Naţional al PSD, Şerban Nicolae a declarat, miercuri, că această decizie, evident, nu este "o mare bucurie", acceptă decizia partidului, însă consideră că nu a greşit cu nimic.

"Pentru mine nu are cum să fie vreo mare bucurie, eu consider că nu am greşit cu nimic. Dar, repet, nu am obţinut aceste funcţii prin concurs, nu am fost cel mai bun dintre cei 67 de senatori PSD şi dintre membrii Comisiei juridice din partea PSD. Din punctul meu de vedere, eu m-am exprimat şi m-am comportat public la vederea şi a colegilor şi a societăţii, a fost un act de încredere din partea partidului, nu mai există, nu este nicio supărare", a declarat Şerban Nicolae, citat de Agerpres.

Întrebat dacă se poate vorbi despre un conflict între el şi Dragnea, senatorul a replicat că nu ştie, nu îşi dă seama.

"Domnul Dragnea a repetat de mai multe ori faptul că nu există o chestiune personală, nu are un conflict cu mine, nu-i o sancţiune ce s-a decis", a precizat Şerban Nicolae.

"Discuţiile au fost lungi, nu are rost să le reiau acum. Am spus ceea ce am spus întotdeauna, nu a fost practic nimic nou. (...) Am mai clarificat încă o dată de faţă cu toţi colegii faptul că nu a existat niciun fel de înţelegere între mine şi domnul Dragnea, strategie de comunicare, de testare a pieţei, de testare a reacţiilor şi alte aberaţii de genul ăsta şi, de asemenea, că nu am adoptat niciun fel de amendament al lui Băsescu. Tot ceea ce s-a adoptat erau amendamente pe care le-am propus eu", a precizat Şerban Nicolae.

În opinia senatorului, înlocuirea de la conducerea grupului parlamentar "a fost un fel de consecinţă, un fel de retragere a încrederii în general".

Întrebat dacă i s-a cerut să renunţe la funcţii, Şerban Nicolae a răspuns: "Nu, a fost aşa o discuţie, o percepţie cum că teoretic aş putea şi eu să iau o asemenea iniţiativă, numai că am spus tuturor colegilor că, din punctul meu de vedere, nu am greşit cu nimic nici faţă de Liviu Dragnea, nici faţă de partid".

"S-a explicat că nu e vorba de sancţiuni, e aşa un fel de act politic, bănuiesc că decizie politică. Nu mă leg cu lanţuri de vreo funcţie. Mă cunoaşteţi suficient de bine, patru ani de zile în mandatul precedent am fost senator fără niciun fel de funcţie, membru în comisia de petiţii, nu e vreo suferinţă", a adăugat politicianul.

Şerban Nicolae susţine că deocamdată rămâne în Comisia juridică, "dar, trebuie să mă lămuresc, poate e greşeala mea, ideile mele în materie de justiţie nu corespund cu cele oficiale ale partidului".

"Deocamdată nu mi s-a reproşat că aş fi încălcat programul de guvernare pentru justiţie. Ştiu cine sunt, ce experienţă am. Nu ţin să neapărat să demonstrez, să tot dau extemporale ca şi cum: ştiţi băgaţi-mă în seamă, mă pricep, aveţi încredere în mine. Dacă se consideră că e nevoie de mine în partid, bine", a adăugat Şerban Nicolae.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne