Sevil Shhaideh, propunerea PSD-ALDE pentru funcţia de premier

Preşedintele social-democraţilor Liviu Dragnea a anunţat propunerea alianţei PSD - ALDE pentru funcţia de premier al României - Sevil Shhaideh.
Sevil Shhaideh
Sevil Shhaideh (ziarulprofit.ro)

Fosta şefă de la Ministerul Dezvoltării, Sevil Shhaideh, a fost propusă miercuri de alianţa PSD-ALDE, în cadrul consultărilor de la Cotroceni, să ocupe funcţia de premier al României în urma alegerilor parlamentare.

"O condamnare nedreaptă şi o lege profund neconstituţională nu mi-au dat posibilitatea să solicit această demnitate pentru mine deocamdată", a declarat Dragnea.

Sevil Shhaideh a ocupat funcţia de ministru al Dezvoltării după ce liderul PSD şi-a dat demisia în urma condamnării sale la un an de închisoare cu suspendare în dosarul Referendumul. Shhaideh a depus atunci jurământul cu mâna pe Constituţie şi pe Coran pentru că este de religie musulmană.

Shhaideh fusese numită secretar de stat la Dezvoltare încă din primul Guvern Ponta, în mai 2012, şi a colaborat îndeaproape cu Liviu Dragnea.

În trecut, Shhaideh a ocupat funcţia de director al Direcţiei Proiecte din Consiliul Judeţean Constanţa, fiind susţinută în administraţia centrală de PSD Constanţa.

Potrivit Hotnews.ro, pe 4 iunie 2011, Sevil Sumanariu s-a căsătorit cu un sirian şi a devenit doamna Shhaideh. Martori la eveniment au fost ex-preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, şi Liviu Dragnea (un statut similar naşilor în religia ortodoxă).