Simona Halep a trecut de tenacea Alexandrova şi s-a calificat în optimi la Cinncinati (video)

Simona Halep va juca în optimile turneului de la Cinncinati la noapte, în jurul orei 2:00, cu Madison Keys, după ce a învins-o pe Ekaterina Alexandrova în trei seturi.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep. (wtatennis.com)

Simona Halep (4 WTA) a reuşit să treacă de o jucătoare foarte dificilă, rusoaica Ekaterina Alexandrova (48 WTA, 24 de ani), miercuri seara, chiar dacă nu a fost într-o formă foarte bună fizică datorită accidentării de săptămâna trecută de la Rogers Cup, Toronto. Constănţeanca a avut însă o formă psihică bună şi a reuşit să întoarcă jocul după ce a pierdut un set, şi să continue parcursul la turneul american. Meciul a durat două ore şi două minute.

După primul set în care a pornit mai greu şi nu şi-a găsit ritmul - pierdut cu 3-6 -, în manşa a doua Simona a fost mai hotărâtă şi a câştigat cu 7-5, pentru ca apoi în decisiv să-şi domine adversara, să-l câştige cu 6-4 şi să se califice astfel în optimile turneului WTA Premier 5, cu câştiguri totale de 2.944.486 de dolari.

Sportiva româncă primeşte un cec de 30.330 dolari şi 105 puncte WTA. Ea ar trebui să mai recupereze 480 de puncte din cele 585 acumulate anul trecut, când a jucat finala cu olandeza Kiki Bertens, care a fost deja eliminată din turneu de grecoaica Maria Sakkari.

Siona Halep a jucat în finală la turneul de la Cincinnati în anii 2015, 2017, 2018.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport