Simona Halep, criticată aspru de o jurnalistă: Nu poţi să-ţi baţi joc de oameni şi de turneu

Simona Halep. (MIGUEL MEDINA / AFP / Getty Images)
Flori Mladin
05.10.2014

Retragerea Simonei Halep din sferturile turneului de tenis de la Beijing a stârnit nemulţumirile jurnalistei Carole Bouchard, de la cunoscuta publicaţie „L’Equipe“, care a etichetat-o pe Simona ca fiind iresponsabilă, mai ales că aceasta nu este prima dată când abandonează la un turneu.

De luni Simona Halep va ocupa locul 3 WTA, ca urmare a victoriei repurtate de jucătoarea de tenis Maria Şarapova (locul 4 WTA), care a dispus cu scorul de 6-4, 2-6, 6-3 de cehoaică Petra Kvitova (locul 3 WTA), în finala turneului China Open. Rusoaica va urca pe locul 2, în timp ce Simona Halep va coborî un loc.

Constănţeanca nu s-a mai prezentat la meciul cu Ana Ivanovici din sferturi, acuzând o accidentare. Totodată, Halep s-a retras şi din partida de dublu, argumentând că nu a vrut să rişte participarea la Turneul Campioanelor la care este deja calificată. Competiţia campioanelor se va desfăşura la Singapore, începând cu 20 octombrie.

Întrucât abandonul Simonei la turneul de la Beijing a venit după mai multe retrageri, românca noastră este aspru criticată de jurnaliştii francezi de la „L’Equipe“.

Jurnalista Carole Bouchard a fost dură cu Halep reproşându-i că nu s-a gândit deloc la publicul spectator care a cumpărat bilete să vadă partida din sferturi de la China Open, care de fapt nu a mai putut avea loc.

„Atunci când eşti accidentată renunţi în timpul meciului. Nu ai cum să-ţi baţi joc de turneu şi de oamenii care au cumpărat bilete. Nu poţi lăsa o adversară să se califice fără să joace. Ştia din timpul meciului cu Petkovici că nu va juca în următoarea partidă, putea să se retragă de atunci şi să-şi lase adversara să joace în sferturi. Sunt oameni care au plătit bani să vadă un sfert de finală şi acesta nu a mai avut loc. Aceşti oameni aveau aşteptări, de aceea nu poţi renunţa când ai chef. Dacă toţi sportivii de top ar face la fel, atunci circuitul mondial ar dispărea. Trebuie să existe responsabilitate“, a relatat Bouchard, potrivit adevărul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor