Simona Halep, prestaţie de gală la Wimbledon! La un singur pas de un nou titlu de Grand Slam

O zi mare pentru tenisul românesc! Simona Halep s-a calificat pentru prima dată în finala competiţiei londoneze după ce a învins-o pe ucraineanca Elina Svitolina cu 6-1, 6-3.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep. (Getty Images)

Simona Halep (27 ani, 7 WTA) a fost din nou extraordinară pe iarba circuitului din capitala Marii Britanii.

Românca a obţinut o mare victorie în faţa sportivei din Ucraina, Elina Svitolina (24 ani, 8 WTA), scor 6-1, 6-3, un meci de nota zece sub toate aspectele pentru campioana noastră care evoluează din ce în ce mai bine la acest turneu. Duelul a durat o oră şi 13 minute.

Fosta lideră mondială a reuşit să-şi asigure astfel pentru prima dată prezenţa în ultimul act al competiţiei de la 'All England Club', după ce în 2014 a pierdut în semifinale în faţa canadiencei Eugenie Bouchard.

Startul de joc între cele două combatante a fost unul mai mult de tatonare, un început încordat cu schimburi de mingi ţinute pe centru. Primele două game-uri au fost cele mai echilibrate, epuizante, dar la care Simona a răspuns pozitiv.

Evoluţia tricolorei noastre a fost mai apoi entuziasmantă, a jucat din ce în ce mai bine, s-a aşezat perfect în teren, iar jocul de picioare a funcţionat din plin. Dezlănţuită, Simona nu părea deranjată de nimic, pentru ea totul a funcţionat la parametri maximi. A fost una din evoluţiile de referinţă ale constănţencei.

Ca răspuns la jocul perfect al Simonei, Svitolina a încercat să fie mai agresivă, a riscat mai mult, dar aşezarea ei în teren şi execuţia nu s-au sincronizat. Loviturile ei erau jucate cu îndoială, fără încredere pe final. Mental nu a mai făcut faţă.

Campioana noastră s-a calificat astfel în a cincea finală de Grand Slam din carieră după cele din 2018 de la Australian Open, 2014, 217 şi 2018 (campioană) la Roland Garros. Doar la US Open românca nu a apucat să joace cu trofeul pe masă, având o semifinală în 2015.

În ultimul act, Simona o va întâlni pe învingătoarea dintre Serena Williams (10 WTA) şi Barbora Strycova (54 WTA), partidă programată să aibă loc sâmbătă după ora 16:45.