Sindicatul Poliţiştilor din România "Diamantul" cere "transparentizarea salariilor"

Emil Păscuţ, preşedintele Sindicatului Diamantul
Emil Păscuţ, preşedintele Sindicatului Diamantul (Epoch Times)

Sindicatul Poliţiştilor din România "Diamantul" a lansat o campanie de transparentizare a procedurilor de calcul a salariilor poliţiştilor şi de modificare a menţiunilor de pe fluturaşul de salariu ca acesta să devină clar, inteligibil şi cere sprijinul poliţiştilor pentru realizarea acestui demers.

Concret, poliţiştii ce doresc să vadă clar din ce se compune leafa pe care o primesc sunt rugaţi să trimită emailuri către unităţile din care fac parte, Guvern şi MAI pentru a cere modificarea modelului de fluturaş de salariu, astfel încât toate componentele salariale să fie evidenţiate cu claritate.

"La momentul actual, cine vrea să vadă care sunt componentele din care i s-a format salariul, ce sporuri primeşte, se simte ca ultimul tâmpit. Fluturaşul arată prea puţin, iar ordinele cu procedura de salarizare sunt secretizate. Până în 2010, ordinele astea erau nesecrete.

Trebuie menţionat şi că intensitatea sindicalismului în poliţie, la momentul de faţă, este aproape de genunchiul broaştei. Sindicatele sunt dominate de pensionari, de lideri cu dosare penale, de lideri preocupaţi să-şi numere salariiile cu multe zerouri pe care le primesc de la sindicate. De alţi lideri care aşteaptă pensia, la distanţă de câteva luni.

Deci nu prea avem cu cine, noi cei de la SPRD, să mişcăm ceva, aşa că avem nevoie de ajutorul vostru să reuşim să obţinem transparentizarea salariilor, pentru voi", scrie, pe Facebook, liderul SPRD, Emil Păscuţ.

SPRD pune la dispoziţia poliţiştilor care vor să ajute şi două modele de petiţii, care sunt disponibile aici

De asemenea, ca dovadă că se poate, SPRD publică un fluturaş emis de Administraţia Penitenciarelor, în care toate componentele salariale sunt evidenţiate cu claritate.

Fluturaş emis de Administraţia Penitenciarelor
Fluturaş emis de Administraţia Penitenciarelor (Epoch Times)

"Dacă la Administraţia Penitenciarelor se poate, în Poliţia Română de ce nu se poate?", ridică întrebarea SPRD.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne