Lider sindical: "Prostia şi răutatea managerilor din Poliţie costă circa un 1,5 milioane de euro pe an"

Incompetenţa, aroganţa şi prostia unora dintre şefii unităţilor de poliţie, care refuză să accepte transferul unor tineri poliţişti în localităţi unde aceştia au o casă şi ar putea trăi decent, îi costă pe cetăţeni în jur de 1,5 milioane de euro, susţine liderul sindical Emil Păscuţ.
Emil Păscuţ şi Dumitru Mostaviuc
Emil Păscuţ şi Dumitru Mostaviuc (Diamantul)

Prostia şi răutatea celor care conduc unităţile de poliţie îi costa pe cetăţeni aproximativ un milion şi jumătate de euro pe an, atrage atenţia liderul Sindicatului Poliţiştilor din România "Diamantul", Emil Păscuţ.

Calculul lui Păscuţ porneşte de la cazul unui tânăr agent de poliţie de la Brigada de Poliţie Rutieră Bucureşti, pe nume Mostaviuc Dumitru, căruia i se refuză transferul în oraşul său natal. Poliţistul se chinuie să supravieţuiască în Capitală, unde nu-şi poate întemeia o familie, căci locuieşte la comun cu alţi poliţişti. Tânărul ar vrea să se mute în localitatea natală, însă BPR îi refuză transferul, deşi, dacă i-ar aviza favorabil solicitarea, ar economisi 550 de lei pe care îi plăteşte ca indemnizaţie pentru chirie. În această situaţie mai sunt alte circa 1000 de persoane, atrage atenţia liderul sindical.

Redăm postarea lui Emil Păscut.

"Mostaviuc Dumitru ( dreapta în foto) este un tânăr agent de poliţie la Brigadă de Poliţie Rutieră Bucureşti. De fel este din Timiş. Promoţia 2013 a şcolii Vasile Lascăr. După terminarea şcolii, a fost repartizat la BPR.

Pentru că în Bucureşti cu 550 lei indemnizaţie de chirie nu poţi să închiriezi nici măcar un garaj, Dumitru stă împreună cu alţi doi colegi într-un apartament de trei camere plătind chirie 1650 lei (exact 550 lei x 3).

Poţi să îţi întemeiezi o familie în condiţiile în care stai în Bucureşti ca pe vremea studenţiei? Nu. Eh, de trei ani, Dumitru face rapoarte peste rapoarte să i se aprobe mutarea la cerere, în Timiş, unde are casă şi părinţii. Marius Voicu, şeful Poliţiei Capitalei, refuză de fiecare dată, deşi IPJ Timiş vrea să-l primească.

În situaţia lui Dumitru sunt zeci de agenţi tineri în Poliţia Capitalei, pe care Voicu îi ţine să se umilească în zeci de audienţe, unde le respinge dispreţuitor cererile, scuipând printre dinţi că "nu avem suficient personal".

Acum să vă explic cât îi costă pe cetăţeni, incompetenţa, aroganţa, prostia unor manageri de genul lui Marius Voicu. Dacă unui poliţist i se aprobă mutarea la cerere în altă unitate, nu i se mai acordă indemnizaţie de chirie. Avem în toată ţara cca 1000 de poliţişti tineri care stau cu chirie şi vor să se mute în alte unităţi.

La un calcul grosier, 1000×550 lei= 550.000 lei pe lună adică cca 120.000 euro pe lună şi 1464.000 euro/ pe an sunt costurile Poliţiei române cu poliţiştii care stau cu chirie dar li se refuză mutarea la cerere în alte unităţi. Eh, vă plac managerii din Poliţia Română? Se cheltuiesc bani cu indemnizaţii de chirie, în loc să fie economisiţi. Asta pentru că cei care ocupă posturi de manageri nu au o cultură a gestionării şi repartizării eficiente a banilor alocaţi unităţilor de poliţie. De asta nu avem bani de agende, avem autospeciale distruse şi nereparate din lipsă de bani, punem noi, poliţiştii, bani de benzină, aducem de acasă bani pentru cartuş de xerox. De asta, posturile de poliţie au veceuri în fundul curţii. Pentru că avem manageri ca Voicu Marius", scrie Păscuţ.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne