Singurul portavion al Rusiei ia foc într-un port la Marea Nordului

Portavoinul rus Kuzneţov, târâindu-se prin Canalul Mânecii cu motoarele fumegânde, spre deliciul utilizatorilor ruşi de internet
Portavoinul rus Kuzneţov, târâindu-se prin Canalul Mânecii cu motoarele fumegânde, spre deliciul utilizatorilor ruşi de internet (Getty Images)

Singurul portavion al Rusiei, Amiralul Kuzneţov, a luat foc joi în timpul lucrărilor de întreţinere în portul arctic Murmansk. Incidentul s-a soldat cu cinci persoane rănite, au raportat agenţiile de ştiri ruse.

O sursă a declarat agenţiei de ştiri TASS, că incendiul a început pe puntea superioară. Suprafaţa afectată de incendiu a ajuns la 600 de metri pătraţi, a informat Interfax.

Nava Amiralul Kuzneţov are o istorie bizară de la lansarea la apă, în 1985, de către Uniunea Sovietică.

Vasul a fost ironizat pe internet după ce Rusia l-a trimis în Marea Mediterană pentru a fi folosit în operaţiunile de luptă din Siria, dar a avut defecţiuni tehnice.

Kuzneţov a pierdut două aeronave din cauza defecţiunilor.

Nava era programată pentru reparaţii până în 2022, a declarat cu două zile înaintea incendiului un constructor naval de stat.

Nu este clar dacă incendiul va amâna reintrarea în serviciu a navei, care pe vremuri era considerată mândria flotei ruse.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe