Smirnov: Plec de la putere ca să nu provoc o confruntare civilă

Epoch Times
28.12.2011

Igor Smirnov, cel care a condus până în 2011 regiunea transnistreană, a adresat locuitorilor din partea stângă a Nistrului un mesaj de adio.

Potrivit Publika.TV, el declară că se va conforma Constituţiei şi Codului electoral al Transnistriei şi va pleca de la putere, pentru a nu provoca o confruntare civilă.

Totodată, Igor Smirnov consideră că alegerile prezidenţiale din Transnistria sunt cele mai murdare din istoria ultimilor 21 de ani ai regiunii.

În scrisoarea citată de Infotag, se arată că scrutinul a fort marcat de falsificări masive şi denigrări din partea mass-media ruseşti.

De asemenea, Smirnov consideră că alegătorii au fost corupţi, iar deputaţii din legislativul transnistrean au făcut în permanenţă naveta în Rusia.

Fostul lider separatist a mai explicat renunţarea la ideea de a contesta rezultatele alegerilor prin faptul că nu a vrut să permită cuiva să pună la îndoială unitatea poporului transnistrean.

Igor Smirnov are 70 de ani şi a condus regiunea separatistă Transnistria din 1991.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor