Somon cu sos de măsline, lămâie şi rucola

Somon cu sos de măsline
Somon cu sos de măsline (Maria Matyiku / Epoch Times)

Galerie foto pe pagina originală a Epoch Times România.

Savuros şi delicat, somonul preparat pe plită sau la grătar şi servit cu un sos delicios de măsline, este un preparat care cu siguranţă merită încercat. Combinaţia de măsline cu lămâie şi verdeţuri aromate, e deosebită, uşoară şi naturală. E un sos care dă distincţie şi complementează foarte bine atât peştele cât şi diverse feluri de mâncăruri de legume.

Ingrediente:

3-4 fileuri de somon,
O lămâie mai mare sau două mai mici,
ulei de măsline pentru uns,
Sare şi piper după gust,

Pentru sos:
O legătură de rucola proaspătă, busuioc sau pătrunjel tocate mărunt,
1-2 crenguţe de măghiran, sau ½ linguriţă de măghiran uscat ,
3-4 măsline verzi,
6-8 măsline negre,
5-6 linguri de ulei de măsline,
2 linguri de suc ​​proaspăt de lămâie,
2 linguri de oţet balsamic,

Modul de preparare:

Bucăţile de somon se spală sub jet de apă şi apoi se usucă; se sărează şi piperează după gust, apoi se ung cu ulei de măsline. Se pun bucăţile de peşte pe plita încinsă la fript. Se lasă două minute, apoi se întorc pe cealaltă parte, cât şi pe părţile laterale. Când sunt pe ultima parte, se adaugă câte o felie de lămâie pe fiecare bucată de somon. Când e gata, peştele se ia de pe plită şi se pune deoparte.

Pentru prepararea sosului, se începe mai intâi prin tocarea măruntă a măslinelor, măghiranului şi a câtorva frunze de rucola; se pun într-un castronaş, după care se adaugă ulei de măsline, 2 linguri de lămâie, două linguri de oţet balsamic şi se amestecă bine. O parte din sos se pune peste peşte, restul se pune alături.

Somonul se aşează pe platou, pe un pat de legume, servindu-se cu sos de măsline. Se ornează cu frunze verzi de rucola, pătrunjel sau busuioc. Vă dorim poftă bună!