Somon glasat

Somon la grătar cu sos de soia şi glazură de ghimbir
Somon la grătar cu sos de soia şi glazură de ghimbir (Photos.com)

V-aţi săturat de acelaşi mâncăruri la cină? Iată o reţetă rapidă şi uşoară de somon glasat, care va aduce ceva diferit la cină şi care este foarte bună!

Somonul este bogat în proteine, acizi graşi omega-3 şi vitamina D şi este o excelentă sursă de colesterol bun. Îmi place să servesc acest peşte cel puţin o dată pe săptămână. Sunt sigur că vă veţi bucura de această reţetă uşoară de somon.

Reţeta de somon glasat

1/4 ceaşcă sos de soia

2 linguri de zahăr brun

1/4 linguriţă de ardei roşu pisat (boia)

1/4 linguriţă ghimbir

1 lingură de ulei de legume

1/2 de kg de file de somon (îmi place sa îl tai în bucăţi de mărimea unei porţii)

Amestecaţi până la omogenizare sosul de soia, zahărul brun, boiaua, ghimbirul şi uleiul vegetal într-un castron de mărime medie. Aşezaţi fileurile de somon într-un vas de sticlă şi turnaţi amestecul de sos de soia peste file. Rotiţi pentru a acoperi file-urile în întregime. Acoperiţi şi băgaţi la frigider pentru 30 de minute.

Pregătiţi-vă grătarul sau tigaia grătar prin pulverizarea cu un spray de gătit nelipicios. Dacă doriţi, îl puteţi fierbe în cuptor într-o tigaie. Gătiţi-l 2-3 minute la foc mediu (nu folosiţi un foc puternic deoarece zahărul brun din sos se va arde), ungându-l cu o parte din sosul rămas.

Întoarceţi-l şi gătiţi-l încă 2-3 minute, apoi ungeţi-l din nou.

Întoarceţi fileurile şi mai prăjiţi-le încă 2-3 minute; apoi întoarceţi-le din nou pentru încă 2-3 minute.