Şor acuză guvernarea că l-ar ameninţa. Alex Cozer: Şor tocmai a transmis din Israel un atac virulent la adresa actualei guvernări

Ilan Şor (R. Moldova)
Ilan Şor (R. Moldova) (facebook.com)

Deputatul Ilan Şor, fost primar al oraşului Orhei, a făcut primele declaraţii după decizia de joi 25 iulie, a magistraţilor Curţii de Apel Cahul, care au emis un mandat de arestare pe numele acestuia, fiind dast în urmărire naţională. Şor acuză noua guvernare pentru tot ce i se întâmplă.

„Din prima zi a venirii aşa-zisei noi guvernări, eu am început să primesc ameninţări. Sunt ameninţat de guvernarea Dodon-Sandu. Maiei Sandu nu îi este convenabil să vorbesc tot ce ştiu, pentru că vrea să-l acopere pe fostul său şef, Filat. Menirea sa este să ascundă ce se petrecea în PLDM şi multe altele. Ea ştie că eu cunosc foarte multe”, a declarat Şor, omiţând să menţioneze faptul că Maia Sandu nu a făcut parte niciodată din partidul condus de Vlad Filat.

În apărarea sa, fostul primar de Orhei l-a învinuit şi pe şeful statului, afirmând că nici acesta nu l-ar lăsa să vorbească.

„De ce mă ameninţă Dodon şi oamenii săi? Voi toţi aţi văzut în raportul Kroll numele preşedintei Parlamentului, Zinaida Greceanîi. Dodon nu vrea să-mi dea posibilitatea să vorbesc pentru că eu cunosc mult mai multe. Eu încă multe nu am spus despre aşa-zisul preşedinte. Dar neapărat voi spune. Această hurtă nu vrea să-mi dea posibilitatea să vorbesc tot ce ştiu despre ea”, a adăugat Şor.

Prim-ministrul, Maia Sandu, a calificat drept „o aberaţie” declaraţia lui Ilan Şor, privind faptul că ar fi fost ameninţat. „Am avut fericirea să nu-l văd niciodată şi sper să-l vedem cu toţii după gratii”, a menţionat Maia Sandu, conform UNIMEDIA.

În acelaşi timp, jurnalistul Alex Cozer a scris pe contul său de Facebook „hai că-i din ce în ce mai „bine”! „Dezoligarhizarea” capătă turaţii maxime”.

Acesta a specficat că „Şor tocmai a transmis din Israel, în timp ce e dat în ditamai căutarea naţională pe la Peresecina şi Trebujeni, un atac virulent la adresa actualei guvernări, de care, într-un limbaj mai direct, pur şi simplu şi-a şters picioarele”.

Între timp, CSP (Consiliul Superior al Procurorilor) a mai arătat o dată cum activează sistemul şi pur şi simplu a sabotat şedinţa în cadrul căreia urma să fie numit procurorul general interimar. Iar asta s-a întâmpla la 24 de ore după ce actualul procuror general interima, Igor Popa, „un individ infinit mai odios decât odiosul Harunjen, spune că nici urmă de uzurpare a puterii în stat nu a fost în iunie”.

„De cealaltă parte, guvernarea „dezoligarhizează” la greu, votând cu mult zel, în Curtea Constituţională, doi slujbaşi ascultători ai oligarhiei. Sigur, la „dezoligarhizare” contribuie din plin şi rugăminţile fierbinţi către unii mizerabili din sistem să-şi dea demisia, dar şi amplele „reforme” în economie, cu mărirea taxelor. Ce faceţi? Voi chiar nu vedeţi încotro mergeţi? Ori aşteptaţi ziua în care unora dintre voi sistemul, în complicitate cu alţii noi, va începe să vă pună cătuşele?”, a punctat Cozer.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe