Sorin Oprescu audiat la DNA

Sorin Oprescu
Sorin Oprescu (Epoch Times România)

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, s-a prezentat vineri la sediul DNA, unde este audiat în calitate de martor privind restituirea ilegală a unui teren din Bucureşti, în care este cercetat Andrei Creci, fost şef de serviciu în Direcţia Juridică a Primăriei Capitalei. Potrivit B1, în acelaşi dosar a fost audiat vineri, de asemenea în calitate de martor, şi fostul viceprimar al Capitalei Marcel Nicolaescu.

Andrei Creci, fost şef de serviciu în Direcţia Juridică a Primăriei Capitalei este cercetat sub control judiciar de procurorii anticorupţie, după ce ar fi propus, în mod nelegal, restituirea unui teren din Bucureşti, evaluat la peste 3,3 milioane de euro.

Ulterior, Creci ar fi încercat să înlăturare urmările faptei penale săvârşite, pentru a împiedica urmărirea penală şi tragerea la răspundere penală şi civilă, împreună cu celelalte persoane cercetate. Astfel, fostul şef de serviciu la PMB ar fi redactat personal un document, semnat de primarul general al Municipiului Bucureşti, la solicitarea Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), au precizat procurorii.

La intrarea în sediul DNA, fostul viceprimar Marcel Nicolaescu a declarat că a fost chemat să se prezinte pentru a da declaraţii în calitate de martor în dosarul privind restituirea ilegală a unui teren din Capitală.

Alături de Creci, în acelaşi dosar este cercetată, sub control judiciar, Catia Viviana Fălan, fostă şefă de serviciu din aceeaşi direcţie, aceasta fiind suspectată că l-a favorizat pe Andrei Creci.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne