Sorin Oprescu, primul inculpat celebru care contestă interceptările din dosar

Acuzat de luare de mită, spălare de bani, abuz în serviciu şi constituire a unui grup infracţional organizat, edilul suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, are de gând să conteste înregistrările din dosar, oportunitate deschisă în urma deciziei CCR care a spart Binomul SRI-DNA.
Sorin Oprescu, primarul capitalei
Sorin Oprescu, primarul capitalei (ANDREI PUNGOVSCHI / AFP / GettyImages)

Avocatul lui Sorin Oprescu - Viorel Mocanu - a anunţat joi că va contesta interceptările din dosar, pentru că permite momentul procesual şi pentru că în această cauză DNA a avut sprijinul SRI, potrivit Agerpres.

"Va conta pentru că reprezintă undeva la 30% din materialul probator pe care se susţin acuzaţiile, nu doar cu privire la domnul Oprescu ci şi la ceilalţi inculpaţi din dosar, în sarcina cărora sunt mai multe interceptări. În sarcina lui Sorin Oprescu vorbim despre patru interceptări ambientale, care nu au mare relevanţă în susţinerea acuzaţiilor.

Dacă vor fi anulate, cu atât mai bine. Curtea de Apel va dispune dacă înlătură aceste mijloace de probă sau nu. Noi am invocat şi alte mijloace de probă care, în opinia apărării, au fost obţinute ilegal", a explicat avocatul, citat de Agerpres.

Reamintim că primarul suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, a fost trimis în judecată, pe 20 noiembrie 2015, alături de mai multe persoane, fiind acuzat că a condus un grup infracţional organizat, constituit de directorul Administraţiei Cimitirelor şi Crematoriilor Umane, Bogdan Cornel Popa, care avea ca scop săvârşirea de infracţiuni de corupţie, mai precis dare şi luare de mită, din sume provenite din bugetul municipalităţii.

Primarul a fost arestat după ce a primit la locuinţa sa din Ciolpani suma de 25.000 de euro de la subalternul său Bogdan Popa, bani care ar proveni, conform DNA, din acte de corupţie.