Spania ar putea introduce paşaport de vaccinare împotriva COVID-19 din luna mai

Noi demonstraţii împotriva blocajelor generate de pandemia virusului Wuhan la Madrid
Noi demonstraţii împotriva blocajelor generate de pandemia virusului Wuhan la Madrid (Getty Images)
Epoch Times România
10.03.2021

Ministrul spaniol al Turismului, Reyes Maroto, a declarat, miercuri, că Spania ar putea începe să introducă paşaportul de imunitate din luna mai, atunci când târgul internaţional de turism FITUR urmează să aibă loc la Madrid, informează Reuters.

Citiți și OMS schimbă în tăcere definiţia imunităţii de turmă

Mai multe ţări din blocul european - în special cele pentru care industria turismului aduce o importantă parte din PIB - au făcut presiuni asupra Comisiei Europene să accepte aşa-numitele paşapoarte internaţionale de imunitate, care să ateste că posesorii lor au făcut dozele de vaccin anti-COVID, au efectuat un test anti-COVID în ultimele 48 de ore şi/sau au devenit imuni la boală pe cale naturală.

Asemenea paşapoarte de imunitate se preconizează că vor fi folosite pentru a permite posesorilor accesul transfrontalier, în hoteluri, piscine etc., deşi nu există deocamdată studii concrete care să arate că cei care s-au vaccinat nu pot transmite virusul altor persoane.

Citiți și Cercetătorii încep să propună ideea vaccinării perpetue

COVID19 a omorât peste 900.000 de persoane în Europa şi a împins comunitatea internaţională în cea mai adâncă recesiune.

În ciuda faptului că ţări precum Grecia, Austria şi Spania cer introducerea paşapoartelor de imunitate, Franţa şi Germania rămân reticente, Emmanuel Macron atrăgând atenţia că implementarea acestora este complicată, putând genera discriminare. Unele persoane nu au încă acces la vaccinuri, mai ales după ce programul de vaccinare al ţărilor europene s-a dovedit un fiasco, generând întârzieri imense şi neîncredere în vaccinuri.

În plus, există problema celor care nu pot face vaccinul din cauza anumitor probleme de sănătate şi care ajung să fie discriminaţi fără voie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor