Spectrul puşcăriei i-a adus lui Relu Fenechiu lacrimi pe obraji

Relu Fenechiu la ICCJ
Relu Fenechiu la ICCJ (Epoch Times România)

Judecătorii de la Curtea Supremă au judecat marţi recursul fostului ministru al transporturilor, Relu Fenechiu, în dosarul Transformatorul. Magistraţii au amânat, pentru joi 30 ianuarie, pronunţarea sentinţei definitive.

Procesul ar fi trebuit judecat ieri, însă a fost amânat pentru joi, după ce deputatul PNL Relu Fenechiu a susţinut că din cauza căderilor de zăpadă nu se poate prezenta la Tribunal. Judecătorii au constatat că fostul ministru al Transporturilor a minţit când a declarat că nu poate ajunge de la Iaşi la Bucureşti.

Înainte să intre la proces, Fenechiu s-a plâns că nu i s-au admis probe care demontau acuzaţiile DNA, cea ce l-a făcut să-şi mai piardă din optimism.

"Dar Dumnezeu mă mai ajută!" a declarat Relu Fenechiu, citat de Realitatea.net

Fostul ministru, condamnat la 5 ani închisoare pentru complicitate la abuz în serviciu, s-a declarat copleşit de acuzaţiile care i se aduc şi chiar a plâns în sala de judecată.

Relu Fenechiu, acuzat de afaceri oneroase cu statul, se pretinde nevinovat. Fostul ministru, care în perioada 2002-2005, a cumpărat de la romii din Iaşi transformatoare de la fier vechi şi le-a vândut apoi statului pe post de transformatoare noi, se declară nevinovat. A greşit "multe în viaţă", dar în acest caz particular nu a greşit nimic, susţine el.

Fenechiu a declarat că e şi inginer "printre altele" şi astfel că a putut înţelege probele. Pentru el e clar, după ce a văzut şi a înţeles - şi speră ca şi judecătoarele să fi înţeles la fel - fostul ministru al Transporturilor crede că ar trebui achitat.

Relu Fenechiu le-a declarat magistraţilor că este "realmente dărâmat" de acuzaţiile ce i se aduc şi de sentinţa de 5 ani la închisoare pronunţată de instanţa de fond.

Pledând pentru clemenţă, deputatul PNL le-a spus magistraţilor şi că el şi fratele său - condamnat şi el în acelaşi dosar, tot la 5 ani - sunt singurii copii la părinţi şi că aceştia din urmă au suferit opt intervenţii chirurgicale.

Reamintim că Relu Fenechiu a fost condamnat, în iulie anul trecut, la 5 ani de închisoare cu executare în dosarul "Transformatorul", pentru complicitate la abuz în serviciu în formă calificată, aceeaşi pedeapsă fiind dată şi fratelui său, Lucian Fenechiu. Ambii au făcut recurs.

Acuzele aduse lui Relu Fenechiu în dosarul Transformatorul sunt complicitate la abuz în serviciu în formă calificată, după ce s-a dovedit că în perioada 2002 şi 2005 a cumpărat transformatoare vechi pe care le-a vândut ulterior ca noi către Electrica Moldova (SISSE). 99% din transformatoarele cumpărate de stat de la "dizidentul" Relu au rămas în stocul Electrica Moldova fără să fie folosite.

Fraţii Fenechiu au cumpărat transformatoarele de la liderul romilor din Iaşi, Dragoş Stănescu. Conform angajaţilor acestuia toate transformatoarele, pe care ulterior Relu Fenechiu le-a vândut directorilor SISE la preţ de noi erau "de la fier vechi."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne