Spitalele din Transnistria destinate bolnavilor de Covid-19, pline în proporţie de 97%

Transnistria, or.Tiraspol
Transnistria, or.Tiraspol (novostipmr.com)

Liderul separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, a informat că spitalele din stânga Nistrului, destinate bolnavilor infectaţi cu noul coronavirus, sunt pline în proporţie de 97%.

Mai mult, potrivit acestuia, într-o singură zi ar putea să nu mai fie locuri disponibile pentru noii pacienţi cu COVID-19, iar spitalele destinate acestor pacienţi să nu mai facă faţă situaţiei.

Astfel, liderul separatist, citat de agora.md, notează că la Centrul Mamei şi Copilului din Bender va fi deschisă o filială pentru cei infectaţi cu virusul comunist, care va avea o capacitate de 300 de paturi, iar viitoarele mame vor fi redirecţionate la Tiraspol.

În Transnistria, zilnic sunt confirmate câte cel puţin 400 de cazuri noi de COVID-19 şi circa 200 de persoane care se recuperează. În prezent, 300 de pacienţi au o formă severă a bolii. Bilanţul celor infectaţi cu virusul Wuhan în stânga Nistrului este de 21748 persoane, iar 265 persoane au decedat.

Transnistria a primit 1810 doze de vaccin AstraZeneca, pe care România le-a transmis Moldovei urmând ca vaccinarea să înceapă pe 12 martie. Dar după informaţiile despre eventualele reacţii adverse, la 18 martie Tiraspolul a decis să amâne imunizarea cu acest vaccin.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe