Sprijinirea victimelor torturii şi persecuţia practicanţilor Falun Dafa din China au atras atenţia în Chişinău

Comemorarea victimelor torturii şi persecuţiei împotriva Falun Dafa din China, Grădina Publică "Ştefan cel Mare", 26 iunie 2013
Comemorarea victimelor torturii şi persecuţiei împotriva Falun Dafa din China, Grădina Publică "Ştefan cel Mare", 26 iunie 2013 (Epoch Times)

Cu ocazia Zilei Internaţionale pentru sprijinirea victimelor torturii, Asociaţia Obştească Falun Dafa din Republica Moldova a organizat pe 26 iunie 2013 acţiuni paşnice de protest, de informare şi de comemorare a victimelor persecuţiei împotriva practicanţilor Falun Dafa. Oameni care se călăuzesc după principiile Adevăr, Compasiune şi Toleranţă şi practică exerciţii pentru însănătoşirea corpului sunt torturaţi prin cele mai brutale şi inumane metode de tortură de către Partidul Comunist Chinez.

În semn de protest faţă de genocidul împotriva practicanţilor Falun Dafa în China, în Scuarul Europei (Grădina Publică "Ştefan cel Mare") şi în faţa Ambasadei Chinei la Chişinău, au fost puse în scenă unele dintre cele 100 metode de tortură, care sunt utilizate până în prezent în China împotriva practicanţilor Falun Gong.

De asemenea, au fost comemorate victimele care au fost torturate şi persecutate brutal, au fost aprinse lumânări şi au fost expuse fotografii ale discipolilor Falun Gong chinezi care au fost ucişi în timpul persecuţiei ce durează în China de aproximativ 14 ani.

În acest context, Anatol Chitoroagă, reprezentantul Asociaţiei Falun Dafa, a precizat: ”Cu ocazia Zilei Internaţionale pentru sprijinirea victimelor torturii, încercăm să redăm prin ce trec practicanţii Falun Dafa din China începând cu anul 1999. Iar prin acţiunile organizate, dorim să tragem şi un semnal de alarmă cetăţenilor moldoveni. Este foarte important ca toţi să cunoaştem adevărul despre aceste persecuţii, în urma cărora are de suferit întreaga umanitate.”.

Răspunzând la întrebările reporterilor Epoch Times România, Cristina, voluntar care a înscenat una din sutele metode de tortură, a menţionat: ”Încerc să-mi imaginez cum te simţi fiind închisă în această cuşcă, dar nu-mi reuşeşte, căci eu doar înscenez şi stau câteva ore, iar pentru practicanţii Falun Gong este groaznic, căci tortura aplicată faţă de ei este fără precedent…”

Fiind în faţa Ambasadei Chineze la Chişinău, organizatorii au fost întâmpinaţi de către carabineri, membrii ambasadei fiind nemulţumiţi de înscenările efectuate. În acest sens, practicantul Falun Gong Victor a precizat că: ”În urma investigaţiilor efectuate de către avocaţii internaţionali s-a demonstrat existenţa acestor persecuţii inumane”.

Totodată voluntarii au transmis următorul mesaj: ”Opriţi persecuţiile practicanţilor Falun Dafa din China!”

Amintim că astfel de activităţi au fost organizate la Chişinău în fiecare an. În 2012, Ion Ciubotaru, un trecător care a aflat de persecţuţia Falun Gong, fiind surprint de fermitatea celor care au relevat metodele de tortură inumane din China, a declarat: ”Persecuţiile din China ce au loc în prezent, sunt într-adevăr o problemă enormă. Îmi pare rău că totuşi încă multe ţări susţin China. Ar fi bine ca să protesteze toate ţările lumii contra lor, chiar ar fi bine ca să nu procure nicio marfă din China şi să nu aibă niciun fel de relaţie. Căci în prezent ştiu sigur că există lagăre de muncă unde oamenii muncesc la negru. Nu trebuie să tolerăm torturile groaznice ce au loc acolo”.

Avocatul Octavian, a mai completat: ”Neapărat trebuie ca toţi să cunoască torturile şi persecuţiile aplicate în prezent asupra practicanţilor Falun Gong de către Partidul Comunist Chinez, căci astfel vor înceta mai repede. Trebuie ca toţi să contribuim la încetarea acestor persecuţii.”

În haosul prezent al vieţii umane, totuşi, mai sunt persoane, care se gândesc şi la ceilalţi, având un suflet generos, nealterat de materialism, invidie, competiţie şi goană oarbă pentru succes.

***

Falun Dafa este o practică străveche de cultivare a caracterului moral şi a corpului, ce readuce, în societatea chineză distrusă de ideologia partidului comunist, valori profunde din tradiţia chineză, precum altruismul, onestitatea, răbdarea. Transmisă din antichitate şi făcută publică în 1992 în China, de către maestrul şcolii, domnul Li Hongzhi, disciplina constă în practicarea unui set de exerciţii lente de qigong. Aprofundarea disciplinei se face respectând principiile universale de Adevăr, Compasiune şi Toleranţă în viaţa de zi cu zi.

În prezent, Falun Gong (numită şi Falun Dafa) este practicată şi apreciată în peste 100 de ţări din lume, inclusiv în R. Moldova, de peste 100 milioane de oameni. În iulie 1999, temându-se de popularitatea imensă a şcolii şi pentru că numărul practicanţilor (100 milioane) depăşea numărul membrilor partidului comunist chinez (PCC) şi a organizaţiilor lui afiliate (70 milioane), conducerea comunistă a Chinei a scos şcoala în afara legii, etichetând practicanţii Falun Dafa ca duşmani de clasă şi desfăşurând împotriva lor persecuţii inumane manifestate prin arestări arbitrare, torturi şi omoruri şi chiar recoltarea de organe pe viu. PCC urmărea să-i determine pe practicanţii Falun Dafa să se dezică de credinţa şi convingerea lor, şi să calomnieze Falun Dafa. Aceste fapte reale care se întâmplă în China astăzi sunt condamnate în rapoartele emise de ONU, Parlamentul European şi toate Organizaţiile de Drepturile Omului din lume.

Această persecuţie brutală încalcă grav Declaraţia Universală a Drepturilor Omului şi este o ameninţare directă la adresa demnităţii întregii omeniri, indiferent de rasă sau naţionalitate.