Statul ar putea obţine 300-350 milioane lei din listarea Nuclearelectrica

Ministerul Economiei, conferinţă de presă susţinută de ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niţă
Ministerul Economiei, conferinţă de presă susţinută de ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niţă (Epoch Times România)
Epoch Times România
19.06.2013

Guvernul a aprobat în şedinţă strategia de privatizare a unui pachet de 10% din acţiunile companiei Nuclearelectrica.

Executivul a aprobat listarea producătorului de energie pe Bursa de Valori Bucureşti. Ministrul delegat pentru energie, Constantin Nită, a declarat, la sfârşitul şedinţei de Guvern, că îşi doreşte o subscriere cât mai mare şi un preţ cât mai bun.

“Mizăm la investitorii instituţionali să fie de 150% sau peste şi, în funcţie de asta, sperăm să obţinem un preţ cât mai bun”, a spus Constantin Nită.

Potrivit acestuia, preţul maxim ce ar putea fi obţinut este de 300-350 de milioane de lei. Ministrul delegat pentru Energie nu a precizat care este preţul minim şi nici preţul maxim stabilit pentru subscriere. 85% din acţiuni vor fi oferite investitorilor instituţionali, iar restul investitorilor de retail.

Listarea Nuclearelectrica va fi diferită de cea a transportatorului naţional de gaze Transgaz, pentru că are loc prin majorarea capitalului social şi există proceduri diferite în acest sens.

În perioada următoare va avea loc Adunarea Generală a Acţionarilor, iar apoi publicarea prospectului, şi a hotărârii. ”Tot procesul durează până în jurul datei de 10 iulie, este o procedură puţin mai complicată faţă de cealaltă”, a spus Nită.

Nuclearelectrica este unul din cei mai mari producători de energie electrică din România, acoperind circa 20% din producţia totală de energie a ţării. Compania administrează cele două reactoare ale centralei nucleare de la Cernavodă şi are aproape 2.000 de angajaţi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor