Stelian Negrea acuză: Firma deţinută de fiica şi ginerele şefului fiscului are datorii neplătite la stat

Jurnalistul Stelian Negrea.
Jurnalistul Stelian Negrea. (Facebook)

După ce în urmă cu trei zile semnala că la hotelul deţinut de familia şefului ANAF nu i s-a emis bon fiscal pentru cafeaua şi apa pe care le-a băut, jurnalistul Stelian Negrea atrage joi atenţia asupra unor alte posibile nereguli în afacerile derulate de familia celui care a declarat "toleranţă zero" evaziunii fiscale:

"Altă afacere a familiei şefului ANAF, Gelu Diaconu, alte probleme. De data aceasta mi-au emis instantaneu bon fiscal, 12 lei pentru o cupă de iaurt îngheţat însă firma, prin care se rulează afacerea -Yogoberry SRL deţinută de fiica şi ginerele şefului Fiscului - are datorii restanţe cumulate către bugetul de stat de peste 25.000 lei (5.500 euro). Fiica şi ginerele au patru astfel de puncte de vânzare în mall-uri diferite cu vânzări anuale de 1,4 milioane lei. Datele sunt de pe site-ul ANAF-ului.

Vorba primului ministru, şefule al Fiscului să-mi plăteşti taxele. Staţi pe fază că familia şefului Fiscului şi interpuşii săi mai au şi alte afaceri.", scrie Negrea pe contul său de Facebook.

Reamintim că pe 31 aprilie Negrea semnala că angajaţi Hotelului Internaţional din Bucureşti, operat de o companie deţinută, în proporţie de 50%, de soţia şefului Fiscului, Gelu Ştefan Diaconu nu i-au eliberat bon fiscal pentru cafeaua şi apa pe care le-a comandat. Jurnalistul a sunat la Telverde Antifraudă Fiscală 0800800085 şi a înregistrat o sesizare.

Dacă alte firme găsite cu 3 sau 5 lei nefiscalizaţi au fost obligate să închidă iar pe geamuri sau uşi li s-a lipit anunţul "Activitate suspendată de Antifraudă ANAF pentru neemiterea bonurilor fiscale" , nu acelaşi lucru s-a întâmplat şi la Hotel Internaţional.

Întrebat de HotNews dacă va dispune un control ca urmare a sesizării făcute la TelVerde de Negrea, în loc să explice de ce controlul cu pricina nu a fost dispus operativ şi cum de hotelul nu a fost închis a doua zi aşa cum se întâmpla cu alte zeci de afaceri controalate de ANAF, şeful Fiscului, Gelu Diaconu, a declart că nu face publice informaţiile ... pentru a nu îl pune pe Negrea într-o lumină nefavorabilă. Cu alte cuvinte, lumina reflectoarelor s-a mutat de la neregulile cu bonul înspre jurnalist.

"Va imaginaţi că ştiu exact ce s-a întâmplat acolo (la hotel n.r.), dar pentru faptul că îmi doresc un control obiectiv şi neutru n-o să fac publică adevărata întâmplare, care nu îl va pune într-o lumina favorabilă pe domnul jurnalist. Este Telverde, este o analiză de risc pe care eu n-o pot opri. Nici şeful ANAF nu se poate interpune.

Controlul se face în funcţie de gradul de risc. Vă asigur că n-o să se intervină nici pentru a demara, nici pentru a opri un control. Controlul este necesar, dar în funcţie de ierarhia riscului. Controlul se înregistrează la Antifraudă şi de acolo îşi urmează cursul. Dacă avem 300 de sesizări/zi şi dispunem de 15 echipe de inspectori, în ierarhia celor 300 ne uităm la cele mai relevante. Iar asta o face Direcţia de Analize şi Sinteză din cadrul Antifraudei. Şi acolo sunt oameni specializaţi." a declarat joi şeful ANAF.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne