Stephen Hawking îndeamnă la prudenţă în a răspunde la semnalele inteligente (video)

Omenirea ar trebui să fie precaută când este vorba despre obţinerea contactului cu civilizaţii extraterestre, a avertizat încă o dată fizicianul Stephen Hawking.

Stephen Hawking
Stephen Hawking (CuriosityStream)

În 2010, celebrul om de ştiinţă a spus că extratereştrii inteligenţi ar putea fi jefuitori care caută prin Cosmos surse de exploatat şi planete de cucerit şi colonizat. Acum, Hawking şi-a exprimat din nou îndoielile într-un nou documentar - disponibil pe serviciul video CuriosityStream - numit "Stephen Hawking's Favourite Places".

"Într-o zi, am putea obţine un semnal de la o planetă în aceste condiţii", spune Hawking în documentar, referindu-se la o lume potenţial locuibilă, cunoscută sub numele de Gliese 832c. "Dar trebuie să fim prudenţi cu răspunsul. Întâlnirea cu o civilizaţie avansată ar putea fi asemănătoare cu procesul prin care nativii americani s-au întâlnit cu Columb. Nu s-a terminat deloc bine pentru amer-indieni".

Reflecţiile lui Hawking asupra extratereştrilor reprezintă doar o mică parte dintr-un documentar de 26 de minute, care îl prezintă pe omul de ştiinţă în timp ce descrie Cosmosul, la bordul unei nave imaginare numite SS Hawking, cu care efectuează cinci opriri diferite.

Hawking observă Big Bang-ul care a creat Universul, vizitează o gaură neagră monstruoasă aflată în centrul Căii Lactee, călătoreşte pe Gliese 832c şi se roteşte în jurul lui Saturn. Călătoria se termină în Santa Barbara, California, loc pe care îl numeşte acasă atunci când se află departe, în memoria timpului când a studiat la Institutul de Tehnologie din California (Caltech).

Mai multe informaţii: CuriosityStream

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură