Ştiri pe scurt: Alpinism - Prima expediţie românească spre vârful Annapurna

Vârful Annapurna, înalt de 8.091 m, din Himalaya. (youtube.com)
Epoch Times România
28.03.2014

Prima expediţie românească spre vârful Annapurna - 8.091 metri a plecat vineri, de pe Aeroportul Internaţional "Henri Coandă", cu destinaţia Himalaya, pentru cucerirea vârfului Annapurna. Escaladarea unuia dintre cele mai periculoase vârfuri din lume, situat la peste 8.000 de metri altitudine, se va derula în perioada 28 martie - 30 mai.

* România participă cu un lot consistent, de 16 sportivi, la ediţia 2014 a Campionatului European de lupte găzduit între 1 şi 6 aprilie de Finlanda, la Vantaa, care are ca obiectiv clasarea în primele 5 locuri la fiecare dintre cele 3 stiluri.De menţionat că la aceste Europene intră în vigoare noile categorii de luptă, 8 în loc de 7, şi care diferă de la stil la stil.

* Sportivii din 8 ţări care vor lupta sâmbătă seară, în Sala Sporturilor din Ploieşti, în gala Local Kombat ''România vs Restul Lumii'', au început o acţiune umanitară, urmând să se implice în strângerea de fonduri lansată de Primăria Ploieşti pentru Spitalul de Pediatrie.

* Gabi Balint, antrenorul echipei de fotbal CS Universitatea Craiova a declarat că va folosi o echipă inedită, la meciul de sâmbătă, cu FC Bihor Oradea, din cadrul etapei a 20-a, în seria a II-a a ligii secunde.

* Elisabeta Lipă, preşedinta Clubului Sportiv Dinamo Bucureşti, a fost aleasă vicepreşedinte al Uniunii Sportive Internaţionale a Poliţiilor (USIP).

* Sâmbătă şi duminică, bicicleta va fi una dintre vedetele sportului pentru toţi şi cel de performanţă din Bucureşti, fiind organizate 3 acţiuni — Bike Challenge Naţional Arena, sâmbătă, în jurul Arenei naţionale din Complexul "Lia Manoliu", Bicicleşti, o manifestare care a debutat anul trecut, pe Şoseaua Kiseleff, ambele cu sprijinul Primăriei Capitalei, precum şi, duminică, în special pentru sportivii licenţiaţi, etapa a 3-a a Cupei Niro, organizată de Federaţia română de ciclism la Complexul Dragonul Roşu".

* Asociaţia 'Ivan Patzaichin — Mila 23' şi Consiliul Judeţean (CJ) Tulcea au început demersurile pentru că în apropierea municipiului să se amenajeze un canal ecologic omologat olimpic pentru derularea competiţiilor sportive nautice, a anunţat vineri, la Tulcea, multiplul campion olimpic Ivan Patzaichin.

* Boxerul canadian Adonis "Superman" Stevenson, actualul campion mondial WBC la categoria semigrea, consideră că pugilistul român Lucian Bute are nevoie de schimbări importante în maniera de a se pregăti, însă nu ar trebui să renunţe la serviciile antrenorului canadian Stephan Larouche.

* Japonezul Yuzuru Hanyu, campion olimpic la Soci, a câştigat vineri primul său titlu mondial în proba individuală de patinaj artistic din cadrul Mondialelor 2014 de la Saitama (Japonia), în timp ce reprezentantul României, Zoltan Kelemen, s-a clasat al 21-lea.

* Reprezentativa feminină de fotbal a României a coborât un loc în clasamentul mondial dat publicităţii de Federaţia internaţională (FIFA), ocupând luna aceasta cea de-a 36-a poziţie, cu 1.613 puncte. Clasamentul este dominat în continuare de selecţionata Statelor Unite, cu 2.197 pct, aflată de şase ani în fruntea acestei ierarhii.

* Dani Benitez, mijlocaşul ofensiv al echipei de fotbal Granada, ocupanta locului 11 în Primera Division, a fost depistat pozitiv la cocaină pe data de 16 februarie, după victoria formaţiei sale în faţa lui Betis Sevilla (1-0) într-un meci de campionat, a anunţat joi presa spaniolă.

* Jamaicanul Usain Bolt, marea vedetă a sprintului, s-a aflat timp de două săptămâni la München (Germania), pentru "tratament la un picior", a anunţat agentul său, Ricky Simms, adăugând că atletul "va reveni la un antrenament complet săptămâna viitoare".

* Cea mai aşteptată audiere în procesul în care Oscar Pistorius este judecat pentru crimă, cu mărturia probabilă la bară a campionului paralimpic sud-african pentru prima oară, a fost amânată pentru data de 7 aprilie din cauza unui magistrat bolnav.

* Sindicatul mondial al fotbaliştilor (FIFPro) susţine demersul preşedintelui UEFA, Michel Platini, care vrea să interzică posibilitatea terţilor de a deţine drepturi de proprietate ale jucătorului, un flagel ce aduce o ''gravă atingere a integrităţii fotbalului la nivel mondial''.

* Francezul Jean-Claude Killy, preşedintele Comisiei de coordonare a Jocurilor Olimpice de iarnă de la Soci, a demisionat vineri din Comitetul Internaţional Olimpic (CIO), după cum a anunţat într-un interviu acordat revistei L'Equipe Magazine.

* Selecţionata Kosovo va disputa două meciuri amicale, în cursul lunii mai, în compania reprezentativelor Turciei şi Senegalului, a anunţat vineri preşedintele Federaţiei kosovare de fotbal (FFK), Fadil Vokrri.

* Preşedintele lui Bayern München, Karl-Heinz Rummenigge, a declarat, în ultimul număr al revistei lui Bayern, că antrenorul Pep Guardiola este o ''binecuvântare pentru club'', după ce bavarezii şi-au asigurat marţi, într-un timp record, al 24-lea titlu naţional.

* Fostul internaţional francez David Trezeguet va reveni în această vară la echipa de fotbal River Plate, cu şase luni înainte de expirarea împrumutului său la o altă grupare din campionatul Argentinei, Newell's Old Boys.

* Imnul oficial al Mondialului de fotbal 2014 va fi interpretat în cadrul ceremoniei de închidere de patru artişti: chitaristul mexican Carlos Santana, rapperul haitian Wyclef Jean, cântăreţul brazilian Alexandre Pires şi DJ-ul suedez Avicii, a anunţat FIFA vineri.

* Dacă Fernando Alonso este pilotul de Formula 1 cel mai cunoscut în lume, conform agenţiei Repucom, fotbalistul Andres Iniesta este sportivul spaniol cel mai popular în ţara sa, potrivit unui studiu Celebrity DBI al aceleiaşi agenţii, care clasează 5.000 de personalităţi din Spania.

* Banca renumitului constructor german de automobile Mercedes-Benz şi-a prelungit cu trei ani, până în 2017, contractul de sponsor pe tricoul clubului de fotbal VfB Stuttgart, a anunţat vineri clubul german, locul 17 în Bundesliga şi a cărui luptă pentru menţinere în prima divizie trece vineri pe la Dortmund, unde o va întâlni pe a doua clasată, Borussia.

* Portughezul Cristiano Ronaldo a devenit ambasador global al companiei aeriene Fly Emirates, calitate în care a fost prezentat vineri, la centrul de pregătire al echipei Real Madrid de la Valdebebas.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor