Ştiri pe scurt: Rugby - Grainger Heikell, noul antrenor secund al echipei RCM Timişoara

(Bradley Kanaris / Getty Images)
Epoch Times România
26.02.2014

Grainger Heikell, noul antrenor secund al echipei de rugby RCM Timişoara, a declarat că doreşte să facă din campioana României o formaţie care să joace foarte bine în mod constant, să fie motivată, care să se bucure de joc şi să caute să progreseze mereu. Heikell, un neozeelandez de 44 de ani, este secundul lui Danie de Villiers de la începutul lunii februarie şi se va ocupa, în principal, de pregătirea grămezii.

* Viorel Turcu şi Aurel Iordăchescu sunt primii doi beneficiari ai programului de sprijinire a foştilor fotbalişti aflaţi în grave situaţii de sănătate, proiect lansat de noua conducere a Ligii Profesioniste de Fotbal.

* O brigadă de arbitri din România, cu Ovidiu Haţegan la centru, va conduce meciul dintre Napoli şi Swansea City, care va avea loc joi, pe stadionul ''San Paolo'', în manşa secundă a şaisprezecimilor de finală ale Europa League la fotbal.

* Liga Suporterilor Rapidişti a anunţat cum a distribuit cei aproximativ 28.000 de lei strânşi cu prilejul meciului amical cu FC Voluntari (1-0), de duminică. În urma vânzării tichetelor de solidaritate la partida amicală Rapid — FC Voluntari, dar după achitarea costurilor de organizare a partidei justificate cu actele adiacente, a rămas suma de 27.425 lei, din care 8.000 de lei au fost daţi angajaţilor clubului (funcţionari, îngrijitori teren, bucătărese, şoferi), iar 19.425 lei au revenit echipei şi staff-ului tehnic, precizează Liga Suporterilor Rapidişti, pe pagina sa de Facebook.

* Ediţia 2014 a meciului vedetelor din Liga Naţională masculină de baschet — All Star Game — va fi organizată pe 15 aprilie la Cluj-Napoca, în Sala Sporturilor ''Horia Demián", de către clubul U-BT-Mobitelco.

* Ştiinţa Explorări Baia Mare a făcut un pas mare spre turneul final al Cupei României la volei masculin, după ce a învins în deplasare pe VCM LPS Piatra Neamţ cu scorul de 3-1 (25-18, 25-19, 20-25, 25-18), marţi, în prima manşă a sferturilor de finală.

* Perechea formată din jucătoarea română de tenis Irina Begu şi rusoaica Valeria Solovieva a fost învinsă cu 6-2, 6-3 de cuplul Francesca Schiavone (Italia)/Silvia Soler Espinosa (Spania), marţi, în manşa inaugurală a probei de dublu din cadrul turneului WTA de la Florianopolis (Brazilia), dotat cu premii totale de 250.000 de dolari.

* Oussama Husseini, jucătorul tunisian al echipei Club Sportif Sfaxien (CSS), a fost victima unei fracturi de craniu provocată de o piatră aruncată din tribune la meciul dintre Sfax şi Gabes, de marţi, informează AFP.

* Francezul Alain Perrin, fost antrenor al echipelor Olympique Marseille, Sochaux şi Saint-Etienne, a fost numit selecţioner al echipei de fotbal a Chinei, a anunţat miercuri presa chineză.

* După eşecul de marţi al lui Manchester United, 0-2 pe terenul lui Olympiakos Pireu în turul optimilor de finală ale Ligii Campionilor, managerul echipei engleze, David Moyes, a recunoscut că a fost "cel mai slab meci al nostru" în aceasta competiţie, dar încă speră în calificare, scrie presa internaţională

* Juergen Klopp se aştepta ca Borussia Dortmund să reacţioneze după rezultatul slab din ultima etapă de campionat, a declarat tehnicianul, care a estimat că echipa sa "n-a fost departe de o prestaţie perfectă" în meciul câştigat cu 4-2 pe terenul lui Zenit St. Petersburg, în turul optimilor Ligii Campionilor.

* Fabricantul german de echipament sportiv Adidas a anunţat, marţi, retragerea de la vânzare a unor tricouri cu un design îndoielnic pe care autorităţile braziliene le consideră că incită la "turism sexual" pe durata Cupei Mondiale de fotbal, informează AFP.

* Fostul înotător australian Grant Hackett, triplu campion olimpic şi multiplu campion mondial, a fost spitalizat în Statele Unite pentru a urma o cură de dezintoxicare, a anunţat miercuri anturajul campionului, citat de AFP.

* Fondistul austriac Johannes Durr, depistat pozitiv la EPO şi exclus de la Jocurile Olimpice de la Soci, s-a declarat surprins că a fost prins de către comisia antidopaj, conform unui interviu acordat revistei sportive austriece Sportwoche şi publicat marţi. El a recunoscut că a început să se dopeze cu EPO "la finele lunii mai 2013", iar aşteptările erau mai mari pentru anul olimpic după ce a realizat un bun sezon 2012-2013.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor