Stroe, ministrul de Interne: Câtă golănie există în Poliţie!

Şedinţă de guvern la Palatul Victoria, Radu Stroe, ministrul Administraţiei şi Internelor
Şedinţă de guvern la Palatul Victoria, Radu Stroe, ministrul Administraţiei şi Internelor (Epoch Times România)
Liviu Şerbănescu
08.01.2013

Ministrul de Interne, Radu Stroe, a declarat că nu a mai văzut atâta golănie, după ce şeful inspectoratului de Poliţie, Ion Voicu, s-a îmbolnăvit subit, chiar în ziua în care trebuia să fie audiat de Corpul de Control al Ministerului de Interne. Stroe a dat asigurări că fostul şef al IPJ Olt nu va mai lucra în Poliţie nici măcar o zi după ce se va întoarce din concediu medical.

"Nu mi-am imaginat că în Poliţia Română poate să existe atâta golănie! A plecat din spital, s-a angajat în faţa secretarului de stat ca vine astăzi să discute, aflăm că din nou e în concediu medical două săptămâni, prin urmare, nici ancheta nu se poate derula. Sigur că e vinovat. Cred că fuge de răspunderi. Nu va mai lucra în Poliţie nici o zi din prima zi când vine la serviciu", a declarat Radu Stroe.

Ministrul de Interne este susţinut şi de preşedintele Sindicatului Poliţiştilor, Iulian Surugiu, care consideră că şeful IPJ Olt se sustrage anchetei.

Şeful Inspectoratului de Poliţie Olt, Ion Voicu, ar fi trebuit să fie audiat de corpul de control al ministrului de Interne, însă, în ultimul moment, el a anunţat că intră în concediu medical şi că nu se poate prezenta.

Voicu nu poate fi demis până când nu se încheie cercetarea prealabilă, iar potrivit procedurii, dacă în trei luni nu i se găseşte o funcţie, el poate fi exclus din Poliţie.

Ion Voicu, şeful Inspectoratului de Poliţie Olt, este acuzat de management defectuos şi lipsă de reacţie în ce priveşte criminalitatea stradală.

Numele lui Voicu apare şi în plângerea depusă la DIICOT de o poliţistă din Balş, care îl acuză de viol.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor