Stroe: Şapte drumuri naţionale şi 58 de drumuri judeţene sunt blocate

Dezăpezirea drumurilor (STR / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
08.01.2013

Şapte drumuri naţionale şi 58 de drumuri judeţene sunt blocate în Botoşani, Vaslui, Iaşi, Neamţ, Vrancea şi Galaţi, a anunţat marţi ministrul de Interne Radu Stroe, la Palatul Victoria, precizând totodată că MAI, MT şi MApN intervin pentru remedierea situaţiei.

Ministrul de Interne a anunţat că din datele obţinute până la ora 12.00, sunt şapte drumurile naţionale blocate în judeţele Vaslui (DN 2F, DN 11A, DN 26, DN 24B), Botoşani (DN 24C, DN 29), Vrancea (DN 2N) şi Galaţi. De asemenea, pe un drum naţional din judeţul Iaşi circulaţia este restricţionată.

Radu Stroe a precizat că mai sunt şi 58 de drumuri judeţene blocate, cele mai multe în judeţele Vaslui (19), Botoşani (13), Iaşi (13) şi Neamţ (10). El a dat asigurări că atât MAI cât şi ministerul Transporturilor „acţionează la această oră cu peste 1270 de oameni, 501 de mijloace”, în vederea remedierii situaţiei.

De asemenea, secretarul de stat Floarea Şerban a anunţat că ministerul Apărării este pregătit să intervină cu 3.899 de militari, cu 796 autovehicule şi tractoare, „fiind în măsură ca la nevoie forţele să fie chiar suplimentate cu 3.858 de militari şi 425 autovehicule”.

Întrebat dacă sunt probleme la nivel local, prefectul de Vrancea a raportat că „nu sunt probleme deosebite”, singurul drum naţional blocat urmând să fie redeschis circulaţie în circa o oră. De asemenea, reprezentanţii autorităţilor locale din Galaţi au dat asigurări că DN cu probleme va fi deblocat imediat ce se va opri viscolul.

"Sunt de asemenea închise Portul Constanţa Sud şi Canalul Dunăre - Marea Neagră. În rest, la aeroporturi şi la calea ferată nu sunt probleme", a informat directorul CNADNR Mircea Pop.

Comandamentul de iarnă a fost convocat marţi la Palatul Victoria, şedinţa fiind condusă de vice-premierul Liviu Dragnea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor