Suplimentare de fonduri pentru alimentarea cu apă a localităţilor

Eduard Hellvig, ministrul Dezvoltării Rurale şi Turismului, conferinţă de presă privind auditul efectuat la cererea MDRT.
Eduard Hellvig, ministrul Dezvoltării Rurale şi Turismului, conferinţă de presă privind auditul efectuat la cererea MDRT. (Epoch Times România)
Epoch Times România
12.09.2012

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului a suplimentat cu 10 milioane de lei bugetul Proiectului Sistem integrat de reabilitare a sistemelor de alimentare cu apă şi canalizare, a staţiilor de tratare a apei potabile şi staţiilor de epurare a apelor uzate în localităţile cu o populaţie de până la 50.000 de locuitori, anunţă într-un comunicat de presă biroul de presă al instituţiei.

Această sumă va fi utilizată pentru 14 lucrări de investiţii din 8 localităţi (Marghita, Fieni, Pucioasa, Baile Tuşnad, Borsec, Gheorghieni, Isaccea şi Odorheiu Secuiesc). Lucrările se află în diverse stadii de execuţie, precum reabilitarea, extinderea sau crearea de noi reţele de distribuţie a apei potabile, reabilitarea staţiilor de tratare a apei potabile sau a surselor de apă potabilă, reabilitarea, extinderea sau crearea de noi reţele de canalizare şi reabilitarea staţiilor de epurare a apelor uzate.

Proiectul Sistem integrat de reabilitare a sistemelor de alimentare cu apă şi canalizare, a staţiilor de tratare a apei potabile şi staţiilor de epurare a apelor uzate în localităţile cu o populaţie de până la 50.000 de locuitori îşi propune o abordare zonală, luând în considerare localităţile cu o populaţie de până la 50.000 de locuitori din 16 judeţe ale ţării, însoţite de localităţile limitrofe mici din aglomerarea respectivă.

Scopul proiectului vizează, în principal, conformarea la cerinţele Directivelor Europene privind calitatea apei potabile şi apelor uzate, evitarea poluării transfrontaliere, îmbunătăţirea calităţii apei potabile, asigurarea alimentării continue cu apă potabilă de calitate a localităţilor, micşorarea pierderilor în reţea, precum şi reducerea poluării solului şi a apelor subterane şi de suprafaţă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor