Surse: PNL vrea să atragă patru parlamentari în tabăra liberală

Sigla PNL
Sigla PNL (Epoch Times România)
Flori Mladin
06.03.2014

Partidul Naţional Liberal negociază în prezent cu patru parlamentari pentru a trece în rândurile formaţiunii liberale, au afirmat surse politice.

Persoanele vizate de liberali sunt un senator şi trei deputaţi atât de la putere cât şi din opoziţie.

Acest lucru apare în contextul în care liberalii încearcă să-şi atragă sprijinul colegilor parlamentari după plecarea fostului prim ministru Călin Popescu Tăriceanu, care încearcă să-şi formeze un partid - Partidul Reformator Liberal.

Cei patru parlamentari ar aputea anunţa săptămâna viitoare înscrierea lor în PNL.

Liberalii care au votat Ponta III, nesancţionaţi

Totodată, liberalii sunt prudenţi şi în privinţa actualilor membri PNL. Preşedintele Crin Antonescu a declarat că cei 5-7 parlamentari liberali care au votat guvernul Ponta nu vor fi sancţionaţi.

PNL începe recuperarea electoratului de dreapta

Ca urmare a rezultatelor unor sondaje de opinie care arătau că PNL şi-a pierdut electoratul de dreapta, parlamentarii liberali au început să vină cu propuneri legislative atractive pentru a recâştiga votanţii liberali.

Intraţi în Opoziţie, liberalii sunt preocupaţi să recupereze electoratul de dreapta, pe care l-au pierdut odată cu asumarea guvernării alături de PSD şi a unor măsuri nepopulare luate de USL.

Reducerea CAS

În acest sens, parlamentarii PNL au depus miercuri o propunere legislativă privind reducerea, de la 1 iulie 2014, a cotei de contribuţie de asigurări sociale datorată de angajator cu 5 puncte procentuale şi scutirea de impozit a profitului reinvestit.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor