Surse: Proiect privind Academia de Ştiinţe ale Securităţii Naţionale, discutat cu uşile închise în Senat

Comisia de Apărare din Senat a respins un proiect vizând organizarea şi funcţionarea Academiei de Ştiinţe ale Securităţii Naţionale fondată de Gabriel Oprea.
Lucrări în Plenul Senatului
Lucrări în Plenul Senatului (Epoch Times România)

Senatorii din Comisia de Apărare au respins, marţi, după dezbateri cu uşile închise, propunerea legislativă a unor parlamentari PNL privind organizarea şi funcţionarea Academiei de Ştiinţe ale Securităţii Naţionale, au declarat pentru Mediafax surse parlamentare.

Iniţiativa legislativă a avut drept autori patru aleşi PNL care au propus ca Academia să colaboreze cu Ministerul Educaţiei, Academia Română, Academia Oamenilor de Ştiinţă din România şi academiile de ramură, instituţiile de învăţământ superior, precum şi cu alte ministere, instituţii şi unităţi de profil, dar şi cu comisiile parlamentare de apărare şi învăţământ ale celor două Camere.

Cei patru liberali mai propuneau ca academia să elaboreze cursuri de carieră în domeniile de interes pentru MApN, MAI şi SRI sau la solicitarea comisiilor de specialitate ale Legislativului. Indemnizaţiile personalului urmau să fie asigurate de la bugetul de stat, prin transferuri din bugetul Ministerului Educaţiei şi din bugetul MApN, MAI şi SRI.

Cei patru iniţiatorii mai doreau ca ANSS să elaboreze rapoarte semestriale de informare către comisiile de specialitate ale Parlamentului şi membrilor Birourilor Permanente. Nu în ultimul rând, iniţiatorii au propus “includerea organismelor Camerei Deputaţilor şi Senatului în rândul partenerilor şi beneficiarilor programelor oferite de ASSN”, potrivit expunerii de motive.

"În contextul geopolitic actual, când situaţia internaţională şi în special cea din Orientul Apropiat sau Europa Răsăriteană reprezintă semnale de prudenţă privind o serie de conflicte posibil militare, conlucrarea dintre Parlamentul României şi instituţiile publice de cercetare din domeniul apărării, ordinii publice şi siguranţei naţionale trebuie să fie reală şi concretă prin organizarea unor programe de informare, de perfecţionare, cercetare şi formare necesare clasei politice parlamentare şi aparatului tehnic aferent", au susţinut iniţiatorii, în expunerea de motive a proiectului de lege.

Proiectul de lege a fost depus de senatorii PNL Dragoş Luchian, Octavian Motoc, Marius Nicoară şi deputatul liberal Ştefan Băişanu, şi a primit aviz negativ de la Guvern.

Recomandăm şi O fotografie cât o mie de cuvinte: Academia lui Oprea, imaginea Statului capturat

Reamintim că Academia de Ştiinţe ale Securităţii Naţionale, instituţie ce îl are ca fondator pe Gabriel Oprea, acuzat de plagiat, a fost înfiinţată în 2012. Potrivit hotnews, membrii titulari ai acestei academii au indemnizaţie viageră egală cu indemnizaţia membrilor titulari ai Academiei Române, care este în jur de 35.000 de lei anual. Atât actualul ministru al Educaţiei Adrian Curaj cât şi rectorul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative, Remus Pricopie, fost ministru şi el, sunt membri ai acestei academii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne