Sute de mii de romi vor primi indicaţii să voteze cu Ponta - Dorin Cioabă dixit

Dorin Cioabă
Dorin Cioabă (Facebook)

Victor Ponta va beneficia de câteva sute de mii de voturi din partea romilor, a explicat luni auto-intitulatul "rege internaţional" al romilor, care a semnat luni, în numele partidului pe care îl conduce (PADR), un protocol cu UNPR pentru susţinerea candidaturii la Cotroceni a premierului.

Întrebat de presă câte voturi îi va aduce partidul romilor lui Victor Ponta, Cioabă a precizat că formaţiunea sa are peste 150.000 de membri, dar există şi romi care colaborează cu această formaţiune, aşteptând mesajul său în privinţa candidatului cu care să voteze.

”Foarte mulţi oameni în comunităţile de romi sunt în colaborare, aşteaptă mesajul meu pentru a indica unul dintre candidaţii pentru Preşedinţie. Noi putem să spunem că estimăm undeva la câteva sute de mii de voturi care vor veni de la comunitatea de romi. (...) Foarte multe voturi vor veni din afară, multe comunităţi de romi sunt în Spania, Italia, avem cu ei legături, fac parte din organizaţia noastră”, a arătat Dorin Cioabă, preşedinte al proaspăt înfiinţatului PADR.

Întrebat dacă etnia sa este mai disciplinată la vot faţă de restul populaţiei şi dacă romii sunt mai uşor de controlat, astfel încât să se ştie cam pe câte voturi mizează, Cioabă a răspuns că în comunităţile mari există centralizări ale romilor, şi aşadar posibilitatea ca numărul voturilor date de aceştia să fie verificat după alegeri.

Cioabă a mai explicat că protocolul semnat cu UNPR prevede ca la alegerile din 2016 să fie desemnaţi şi candidaţi ai etniei pe listele UNPR, în localităţile în care există comunităţi mari de romi.

Reamintim că vineri, auto-intitulatul "rege internaţional" al romilor, Dorin Cioabă anunţa înfiinţarea "primului partid politic, din lume, al romilor". Formaţiunea politică înregistrată la Tribunalul Bucureşti se numeşte Partidul Alianţa Democrată a Romilor (PADR).

Totodată, în urmă cu câteva zile, fraţii Cioabă, Dorin şi Daniel, anunţau că romii nu mai vor să-şi vândă voturile pe un kilogram de zahăr şi un litru de ulei, şi că au demarat discuţii cu cei 14 prezidenţiabili în vederea încheierii unui acord de colaborare prin care candidatul care vrea voturile comunităţii rome să garanteze locuri de muncă şi îmbunătăţirea condiţiilor de trai pentru etnie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne