Tăriceanu: Atitudinea ministrului Justiţiei, un atac grav la adresa democraţiei. Vom depune moţiune simplă

ALDE - partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu şi Daniel Constantin - pregăteşte o moţiune simplă împotriva ministrului Justiţiei, Raluca Prună.
Calin Popescu Tariceanu
Calin Popescu Tariceanu (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Atitudinea ministrului Justiţiei, Raluca Prună, reprezintă "un atac grav la adresa democraţiei", astfel că ALDE a decisă să depună o moţiune simplă împotriva acesteia, a anunţat, miercuri, copreşedintele partidului, Călin Popescu Tăriceanu.

"Ministrul de Justiţie s-a descalificat spunând că drepturile omului sunt un lux. Eu cred că aici şi premierul ar fi trebuit să reacţioneze. O astfel de declaraţie în orice ţară democratică ar fi dus instantaneu la demiterea ministrului Justiţiei. (...) ALDE va pregăti o moţiune simplă pe acest subiect, pe justiţie, evident", a declarat Tăriceanu, la B1 TV, citat de Agerpres.

În opinia şefului ALDE, declaraţia ministrului Justiţiei a fost una "total nefericită", adăugând că aceasta nu este "la prima gafă" de acest gen.

"Moţiunea simplă este generată de această declaraţie total nefericită a ministrului justiţiei care este emblematică pentru modul în care ministrul gândeşte domeniul justiţiei, pentru modul în care a fost redactată o ordonanţă (privind interceptările - n.r.) care este neconstituţională chiar pe domeniul dreptului şi libertăţilor individului.

Deci suntem într-un mare deficit democratic şi acest lucru nu poate să rămână nesancţionat cel puţin din partea ALDE care suntem un partid liberal şi care punem mai presus apărarea drepturilor şi libertăţilor", a adăugat Tăriceanu.

Potrivit şefului Senatului, moţiunea este deschisă tuturor partidelor care consideră că atitudinea ministrului justiţiei este "un atac grav la adresa democraţiei".

Cu câteva zile în urmă, Raluca Prună declara că OUG privind interceptările "nu restrânge drepturi şi libertăţi, ci tocmai le face efective. Cu o urmărire penală şi o combatere a infracţionalităţii slabe, discuţia despre drepturi e un lux teoretic". Detalii aici.