Tăriceanu: Când Iohannis o să aibă realizările mele, putem apela la o formulă mai puţin protocolară

Nemulţumit că preşedintele tot aminteşte de problemele lui penale şi refuză să-i răspundă la întrebări, Călin Popescu Tăricenau, îi cere lui Iohannis ca, pe viitor, să îşi măsoare cuvintele atunci când vorbeşte despre el.
Calin Popescu Tariceanu
Calin Popescu Tariceanu (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Al doilea om în stat, şeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, nu este deloc mulţumit de modul în care preşedintele Klaus Iohannis se raportează la demersurile lui care vizează Justiţia. Până acum, şeful statului nu a ratat aproape nicio ocazie să facă trimitere la problemele penale ale liderului ALDE când a fost rugat de presă să comenteze unele dintre declaraţiile acestuia.

"Nu ştiu dacă preşedintele a fost foarte inspirat ieri [marţi - n.r.]. Am văzut, în ultimele zile, diverse comentarii şi chiar forme de adresare faţă de persoana mea pe care le consider nepotrivite. Nu pot să vă ascund că, forma aceasta de adresare pe care a ales-o preşedintele la adresa mea mă face să mă gândesc, şi ar fi bine dacă şi domnia sa s-ar putea lăuda cu tot atâtea lucruri câte am făcut eu în mandatul de prim-ministru. Când o să aibă aceleaşi realizări sigur că putem să ne apelăm aşa într-o formulă mai puţin protocolară. Până atunci, eu înţeleg să respect funcţia pe care cineva o deţine în stat", a declarat Tăriceanu, citat de Mediafax.

În altă ordine de idei, liderul ALDE - trimis în judecată pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea infractorului - s-a plâns, din nou, de modul în care funcţionază justiţia în ţara noastră.

"Nimic nu poate exista fără justiţie, dar în momentul în care justiţia este folosită pentru atingerea şi pentru realizarea jocurilor politice, atunci nu mai este justiţie", a subliniat Tăriceanu.

Cu o zi în umă, preşedintele Iohannis s-a declarat "lămurit" în privinţa lui Tăriceanu, după ce politicianul, de la înălţimea funcţiei de şef al Senatului pe care o ocupă, le-a cerut colegilor săi parlamentari să nu mai voteze cererile DNA până la finele mandatului.

"Cu acest individ ne-am lămurit. Are un discurs anti-justiţie şi vrea să scape de justiţie. Spun individ pentru că îmi vine foarte greu să cred că un întreg partid e de acord cu un discurs anti-justiţie. Eu cred că acest individ nu vrea numai pe el să se scape, ci vrea să scape şi câţiva prieteni. Şi este suficient să urmărim cine va ajunge în următoarele săptămâni în Parlament ca să fie votat pro sau contra urmărire penală şi o să vedem din cine se compune gaşca despre care se vorbeşte", a afirmat Iohannis, care, nu demult, fusese acuzat de liderul ALDE că se află în spatele unei coaliţii oculte care a transformat lupta anti-corupţie într-o vânătoare de adversari politici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne