Tăriceanu: Guvernul nu e vinovat, vinovaţi sunt cei care au făcut campanie de dezinformare

Membru al coaliţiei care a promovat şi şi-a asumat ordonanţele-elefant, Tăriceanu se plânge acum că există o fisură în societate şi susţine că de vină nu este Guvernul, ci cei ce au dus o campanie de dezinfomare.
Călin Popescu-Tăriceanu
Călin Popescu-Tăriceanu (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Guvernul nu e vinovat, vinovaţi sunt cei care au făcut campanie de dezinformare, a ţinut să declare sâmbătă seară, Călin Popescu-Tăriceanu, la scurt timp după ce preşedintele Iohannis a acuzat Guvernul că a greşit flagrant în problema ordonanţelor ce au scos lumea în stradă şi că este responsabil să rezolve criza pe care a creat-o.

"Guvernul nu e vinovat, sunt vinovaţi cei care au făcut campanie de dezinformare pentru că, în esenţă, oamenii care s-au mobilizat acum, cetăţenii care au ieşit în stradă or să spună: 'Am ieşit degeaba, pentru că era legal, era constituţional, era justificat, era oportun?' Nu, ei s-au ambalat, au fost induşi în eroare, foarte mulţi probabil că la un moment dat or să aibă un moment de luciditate — 'Am greşit, dar asta este, nu se mai repetă'. Deci mi-aş dori foarte mult să văd un preşedinte înţelept, nu un preşedinte care incită la violenţă, la tulburări, la nelinişte, pentru că e în defavoarea ţării", a declarat Tăriceanu, preluat de Agerpres, la România TV.

Şeful Senatului a mai declarat că simpatizanţii coaliţiei PSD-ALDE au dorit să iasă în stradă, ceea ce ar fi angrenat însă "riscul foarte mare ca România să fie aruncată în aer". Nu în ultimul rând, Tăriceanu, membru al Coaliţiei care a elaborat şi şi-a asumat cele două ordonanţe-elefant, s-a plâns că "este o fisură în societate" şi că foarte mulţi oameni se lasă antrenaţi în atitudini extremiste, pe care el unul le refuză.

Reamintim că sute de mii de oameni au ieşit zile în şir în stradă pentru a protesta faţă de modificarea Codului Penal în favoarea corupţilor, prin OUG. Cu toate acestea, până ieri searş Guvernul şi Coaliţia la Putere şi-au asumat cele două ordonanţe date noaptea pe furiş, refuzând obstinat să le abroge.