Tăriceanu, la întâlnirea cu ambasadorii europeni: Lupta anticorupţie nu trebuie să lase victime colaterale

Al doilea om în stat, Călin Popescu Tăriceanu, a avut o întâlnire informală cu ambasadorii statelor membre ale UE, în care a abordat o serie de subiecte importante. Printre altele, politicianul le-a împărtăşit si viziunea sa cu privire la lupta anticorupţie.
Călin Popescu Tăriceanu
Călin Popescu Tăriceanu (Epoch Times România)

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, le-a spus ambasadorilor statelor membre ale Uniunii Europene, în cadrul unei întâlniri informale pe care au avut-o marţi, că lupta împotriva corupţiei nu trebuie să lase victime colaterale, reiese dintr-un comunicat de presă remis de Forul Superior al Parlamentului.

Cu ocazia întrevederii, Tăriceanu - politician judecat pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului - a atras atenţia că într-un stat de drept nimeni nu este mai presus de lege, iar legea e egală pentru toţi, subliniind faptul că drepturile şi libertăţile individuale au întotdeauna precedenţă, atât în teorie, cât şi în practică, asupra drepturilor şi atribuţiilor statului, puterilor din stat şi autorităţilor publice.

În acest context, liderul ALDE a ţinut să precizeze că lupta împotriva corupţiei nu trebuie să lase victime colaterale.

În acelaşi timp, Tăriceanu a vorbit despre rolul extrem de important pe care Curtea Constituţională îl are ca un factor decisiv de definire a legalităţii constituţionale, precum şi obligaţia asumată de Guvern şi Parlament de a pune în acord legislaţia în materie penală cu deciziile Curţii Constituţionale.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne