Iohannis: Legea salarizării unitare, integral şi definitiv în răspunderea PSD

PSD controlează toate majorităţile din Parlament, are Guvernul, şi-a dorit legea salarizării unitare, a făcut-o cum a vrut, aşadar, răspunde integral şi definitiv pentru ea, susţine Iohannis.
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis (Eugen Horoiu / Epoch Times România)

PSD răspunde integral şi definitiv de legea salarizării, a declarat luni preşedintele Klaus Iohannis, adăugând că aşteptarea ca el să modifice ceva la acest act normativ - care, reamintim, a stârnit numeroase critici şi nemulţumiri - este puţin "deplasată şi exagerată".

"Legea, din câte ştiu eu, a trecut abia printr-o Cameră şi urmează să intre în Camera Deputaţilor, care este Cameră decizională. Atunci când ajunge la mine, la promulgare, probabil voi face câteva declaraţii mai ample, dar pot să vă spun de pe acum câteva idei legat de această lege. Ea a apărut fiindcă este în programul de guvernare al PSD. PSD de la început a spus că vrea această lege, are majoritatea, controlează toate majorităţile din Parlament, are Guvernul. Este o lege pentru care răspunde integral şi definitiv iniţiatorul, recte PSD. Cred că este bine să nu uităm acest aspect", a declarat Iohannis, citat de Agerpres, după ce a vizitat expoziţia "Aici-Acolo", organizată la Muzeul Naţional Cotroceni.

Preşedintele a mai precizat că aşteptarea ca el să modifice această lege este "puţin deplasată şi exagerată".

"Aşteptarea să modific eu ceva la lege mi se pare puţin deplasată, chiar în cazul în care aş trimite o lege, acum vorbesc la modul general, în Parlament, dacă cei care au iniţiat-o ţin morţiş să rămână aşa, aşa rămâne şi nu vreau să apară impresia că pe o lege asumată explicit, vocal şi clar de PSD trebuie să intervină altcineva mi se pare o aşteptare care este puţin exagerată", a afirmat Iohannis.

Reamintim că, deşi prezentată de PSD ca aducătoare de bunăstarea pentru bugetari, legea salarizării unitare a stârnit nemulţumiri vii în rândul multor bugetari, care acuză incoerenţe şi inechităţi în textul actului normativ. În plus, instituţiile financiare internaţionale, specialiştii şi opoziţia au tras numeroase semnale de alarmă cu privire la această lege, arătând că aceasta este nesustenabilă şi utopică chiar, bazându-se pe o creştere economică ce nu poate fi garantată pe termen lung. Cu alte cuvinte, PSD promite măriri de salarii vânzând pielea ursului din pădure.