Băsescu: Iohannis nu poate fi scos din mecanismul de numire a şefilor de la Armată şi Interne

Coaliţia PSD-ALDE vrea să-l scoată pe preşedintele Klaus Iohannis din mecanismul de numire a şefului de la celebrul Doi ş-un sfert, actualul DGPI, demers total greşit în ochii fostului lider de la Cotroceni Traian Băsescu.
Traian Basescu
Traian Basescu (Florin Chirila\Epoch Times)

Preşedintele ţării nu poate fi scos din mecanismul de desemnare a şefilor de la Armată şi de la Interne, a atras atenţia duminică seară, la România TV, fostul şef de stat Traian Băsescu.

"Ei vor să-l izoleze pe Iohannis cât se poate de mult. Reţineţi, preşedintele este comandantul Armatei. Este revoltător că-l scot de la interne, darămite să-l scoţi de la Armată. Că şi ăia sunt militarizaţi, internele. Deci, comandantul Armatei vrei să afle din presă cine a fost numit şeful serviciului de informaţii al Armatei?! Nu se poate!

Mai ales că acest şef al serviciului de informaţii al Armatei este direct subordonat ministrului, nici măcar direct subordonat şefului de Stat Major. A fost şefului de Stat Major. Eu i-am atenţionat în Parlament, am votat împotrivă la Interne", a declarat Traian Băsescu, citat de Agerpres.

Fostul preşedinte face referire la Legea privind Direcţia Generală de Protecţie Internă (DGPI) a Ministerului de Interne, modificată de coaliţia PSD-ALDE astfel încât şeful DGPI să poată fi numit şi eliberat din funcţie fără avizul CSAT, aşa cum se procedează în prezent, şi să nu trebuiască să fie cadru militar.

Recent, Klaus Iohannis a retrimis iniţiativa legislativă în Parlament, spre reexaminare, şi a avertizat că, dacă este nevoie, o va trimite şi la Curtea Constituţională.