Tăriceanu loveşte din nou. Şefa DNA, acuzată de "justiţie selectivă"

Ajuns şi el pe lista neagră a DNA pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului în dosarul Truică, preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, o acuză pe şefa agenţiei anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi, de "justiţie selectivă".
Călin Popescu Tăriceanu (Eugen Horoiu/Epoch Times)
Andrei Pricopie
26.06.2016

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, are numeroase abordări politice, un exemplu în acest sens fiind măsurarea succesului instituţiei pe care o conduce prin numărul de politicieni trimişi în instanţă, a declarat duminică, în cadrul unui interviu acordat Digi24, liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu.

"În ultima vreme am văzut o anumită abordare greşită din partea dnei procuror Kovesi, este o abordare politică, ce se vede în modul de raportare a rezultatelor Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) care se centrează pe enumerarea dosarelor care se referă exclusiv la politicieni şi parlamentari care au fost trimişi în instanţă.

Lucrurile acestea denotă o anume filosofie şi abordare care înseamnă justiţie selectivă şi acest lucru este foarte grav. Mă refer la enumerările pe care le face considerând că succesul instituţiei se măsoară în câţi politicieni au fost trimişi în instanţă sau câţi parlamentari sau câţi miniştri. Este o abordare politică şi cred că nu e corect şi nu e singura", a declarat Tăriceanu, citat de Agerpres.

Preşedintele Senatului consideră că Laura Codruţa Kovesi are numeroase abordări politice.

"Are numeroase abordări politice. (...) Aceste lucruri nu sunt în regulă, dar în condiţiile în care nimeni nu-i atrage atenţia, mă refer pe linia ierarhică din partea Ministerului Justiţiei, lucrurile în România funcţionează după cum vedem, adică într-o frumoasă anormalitate", a adăugat Tăriceanu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor