Tehnocrat nemulţumit: Tăriceanu vrea alianţă cu ţările fost comuniste contra "Bruxelles-ului odios al occidentalilor"

Al doilea om în stat, Călin Popescu Tăriceanu, ar vrea ca România să se alieze cu ţările foste comuniste din regiune cumva împotriva "Bruxelles-ului odios al occidentalilor care iau decizii pe la spatele nostru", a atras atenţia fostul şef al Cabinetului Cioloş, deloc încântat de idee.
Călin Popescu Tăriceanu
Călin Popescu Tăriceanu (Epoch Times România)

Dacă acum exact o lună, şeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, vorbea despre cât de bun ar fi un Romexit pentru a scăpa de "forţele oculte" de la Bruxelles, al doilea om în stat persistă în această poziţie anti-europeană şi chiar o detaliază, a remarcat, pe pagina sa de Facebook, fostul şef al Cabinetului premierului Dacian Cioloş, Alin Cristian Mituţa.

"Astfel, el spune acum că prioritatea pentru România este să se alieze cu ţările foste comuniste din regiune cumva împotriva Bruxelles-ului odios al occidentalilor care iau decizii pe la spatele nostru, bineînţeles, ca nişte adevărate forţe oculte care se respectă. În acest ritm, probabil că următoarea etapă va fi cererea dlui Tăriceanu ca România să se retragă din UE şi să adere la Uniunea Euroasiatică a Rusiei şi a altor ţări foste sau actuale comuniste, pe placul dlui Tăriceanu, sau măcar să recreăm Pactul de la Varşovia ca alternativă la UE şi la acel NATO care nici el nu e pe placul şefului Senatului (va amintiţi probabil de decizia sa de retragere intempestivă a trupelor româneşti din Irak din vremea în care era prim ministru)", a scris fostul şef al Cabinetului Cioloş.

În opinia tehnocratului, acestea nu sunt doar nişte declaraţii iresponsabile făcute de un individ oarecare, ci sunt poziţii politice ale celui de-al doilea om în stat care ar trebui să ne preocupe la fel de mult ca infama ordonanţă 13.

"Calea României nu poate fi în niciun caz către est şi nici măcar către alianţe mici cu ţări periferice aflate în pline traume post-democratice liberale cum sunt Polonia, Ungaria sau Cehia. Calea României, aşa cum a fost orientată şi de Guvernul Cioloş anul trecut, este de a merge cât mai aproape de inima Europei şi de centrul său de putere şi de viziune reprezentat de ţări ca Germania sau Franţa. Alături de ţările din core-group-ul UE trebuie să lucrăm în mod egal şi cot la cot pentru a scoate Europa din criză şi a o face mai puternică pentru că este un fapt că UE este singura şansă pe care România o are către mai bine", a precizat Alin Cristian Mituţa.

Tehnocratul consideră că viitorul României nu este în Pactul de la Varşovia sau în Uniunea Euroasiatică, ci în inima Uniunii Europene pentru că acolo sunt şi valorile în care noi credem: "statul de drept, meritocraţia, integritatea şi acea normalitate la care aspirăm din '89 încoace şi pe care domni ca Tăriceanu ne-o refuză constant şi ostentativ".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne