Timişoara: Protest faţă de distrugerea unui monument istoric

Oraşul Timişoara. (BOGDAN FLORESCU / The Epoch Times)
Cristina Boiangiu
10.01.2013

Aproximativ 150 de persoane s-au adunat, miercuri seară, în faţa Casei Muhle din Timişoara, care este declarată monument istoric, pentru a protesta faţă de distrugerea acesteia de către actualii proprietari.

Protestatarii au aprins lumânări pe gardul proprietăţii şi au purtat pancarte pe care scria "Salvaţi Casa Muhle" sau "Mi-e frig fără căciulă" (aluzie la faptul că acoperişul a fost dărâmat - n.r.).

Doi consilieri locali ai PNŢCD au iniţiat un proiect de hotărâre prin care au cerut achiziţionarea de către municipalitate a Casei Muhle, astfel încât monumentul să poată fi salvat.

În mai 2012, autorităţile locale au sistat lucrările pe care romii le efectuau la imobil, însă ei au reuşit să dărâme acoperişul fără a avea autorizaţie.

Casa Muhle, situată pe Bulevardul Mihai Viteazu nr. 3, a fost construită în secolul al XIX-lea şi a aparţinut florarului Wilhelm Muhle, cel care a creat primul soi de trandafir românesc. Imobilul a fost considerat una dintre cele mai frumoase case din oraş, însă s-a degradat după ce a intrat în proprietatea unor ţigani.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor