Tobă şi Pandele, declaraţi în mod oficial plagiatori [surse]

Fostul ministru de Interne Petre Tobă şi primarul Florentin Pandele îşi pot lua adio de la prestigioasele lor titluri de doctor, după ce s-a dovedit la nivel instituţional că au plagiat.
Petre Tobă
Petre Tobă (Mihuţ Savu / Epoch Times)

Contestaţiile depuse de fostul ministru de Interne Petre Tobă şi primarul din Voluntari, Florentin Pandele, la verdictele de plagiat date de Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) au fost respinse, au declarat surse oficiale pentru Hotnews.ro.

Nu demult, forul superior al CNATDCU şi-a asumat prin vot verdictele de plagiat "masiv" date de comisiile de specialitate în cazurile Tobă şi Pandele, însă cei doi au depus contestaţii la această decizie.

Cum instituţia a respins acum demersul, ministrul Educaţiei, Mircea Dumitru, urmează să semneze retragerea celor două titluri de doctor.

Reamintim că Petre Tobă a fost acuzat de jurnalista Emilia Şercan, la finele anului trecut, că a copiat 250 din totalul celor 390 de pagini ale tezei cu care a obţinut titlul de doctor în Ştiinţe Militare şi Informaţii.

În ceea ce priveşte teza de doctorat a lui Pandele, soţul primăriţei Gabriela Firea, aceasta a fost analizată de jurnalista Iulia Marin, de la PressOne.ro, care a ajuns la concluzia că peste o treime din ea este copiată în mod grosolan din alte surse.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne