Todiraşcu denunţă OUG-ul lui Ponta care "va aprofunda corupţia, politizarea şi risipa din Sănătate"

Senatorul Valeriu Todiraşcu
Senatorul Valeriu Todiraşcu (facebook.com)
Andrei Pricopie
11.04.2015

Guvernul Ponta vrea să transforme o instituţie nefuncţională, politizată şi coruptă, Comisia Naţională de Acreditare a Spitalelor (CoNAS) într-o altă instituţie maxim politizată, Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate (ANMCS), în subordinea şi coordonarea Guvernului. Astfel, se vor întruni toate condiţiile unei corupţii sistemice, a dezvăluit senatorul Valeriu Todiraşcu, care se declară nemulţumit de decizia colegilor săi senatori de a aproba o ordonanţă de urgenţă în acest sens.

"Senatul aprobă Ordonanţa Guvernului Ponta care va aprofunda corupţia, politizarea şi risipa din Sănătate, cu votul a 66 de senatori PSD, LC şi UDMR", a anunţat Valeriu Todiraşcu. (Vedeţi lista aici)

Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate este proiectată, în viziunea senatorului, ca "o instituţie "all-inclusive" de elaborare a regulilor de acreditare, apoi, pe baza acestor norme va acredita spitalele, încasând ulterior banii pentru aceste servicii de evaluare, în condiţii de monopol".

"Neregulile majore în privinţa funcţionării CoNAS vor fi îngropate prin această decizie, iar politizarea şi mai intensă a ANMCS va garanta lipsa de obiectivitate a funcţionării noii instituţii şi va deschide calea corupţiei majore. Calitatea triplă a acestei instituţii, de arbitru, antrenor şi jucător, întruneşte toate condiţiile unei corupţii sistemice, generatoare de risipă şi ineficienţă în cheltuirea banilor cetăţenilor", a evidenţiat Valeriu Todiraşcu.

Bătălia nu este încă pierdută. Urmează votul Camerei Deputaţilor.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor