Tomac: Sfidare pe faţă! PSD şi PNL au falsificat date oficiale şi au mărit numărul de parlamentari

În condiţiile în care românii au cerut scăderea numărului de parlamentari la 300, PSD şi PNL şi-au dat mâna, au falsificat cifre oficial, şi au mărit numărul de aleşi în viitoarea Legislatură cu circa 40 de mandate, şi-a exprimat nemulţumirea deputatul Eugen Tomac.
Eugen Tomac
Eugen Tomac (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Avizi de putere, PSD şi PNL au mărit, în mod ilegal, numărul de parlamentari în viitoarea Legislatură cu aproximativ 40 de mandate, a atras atenţia miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele executiv al PMP Eugen Tomac.

"Numărul mandatelor de parlamentari se raportează la populaţia stabilă a României. Aceasta este, conform Recensământului din 2011, de 20.121.641. Însă, PSD şi PNL, în celebra Comisie de Cod Electoral, au luat în considerare, pentru stabilirea numărului de mandate, cifra de 22.299.730, cu peste 2 milioane de cetăţeni în plus. De unde această diferenţă? Mai ales că, potrivit statisticilor oficiale, populaţia României, dimpotrivă, a scăzut în ultimii ani", a declarat Eugen Tomac.

Liderul PMP a dat ca exemplul judeţul Neamţ, unde avem o populaţie stabilă de 452.900. Cifra luată în calcul la stabilirea numărului de mandate este, însă, de 580.933. O diferenţă de 128.033, deci în plus cu aproape 2 mandate de deputat şi aproape un mandat de senator.

"În total, pe ţară, înseamnă în jur de 40 de parlamentari în plus. Este revoltător. În condiţiile în care cetăţenii României au cerut scăderea numărului de parlamentari la 300, social-democraţii, mână în mână cu liberalii, falsifică cifre oficiale, inventează oameni, fac orice este nevoie pentru a mai asigura un fotoliu, două în plus pentru următorii 4 ani.

Este o sfidare pe faţă a cetăţenilor acestei ţări. Şi PSD, şi PNL au obligaţia să dea explicaţii, să lămurească românilor cum îşi permit să falsifice documente oficiale pentru propriul interes. Înţeleg jocul politic, dar există o limită în toate!", a subliniat Eugen Tomac.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne