Tradare în PNL. Deputatul liberal Enea trece la PSD cu speranţa de a continua proiectul USL

30 septembrie 2013, Parlamentul Romaniei. În imagine Victor Ponta
30 septembrie 2013, Parlamentul Romaniei. În imagine Victor Ponta (Epoch Times România)

Deputatul PNL de Dolj, Constantin-Cosmin Enea, a decis să părăsească formaţiunea liberală pentru a se alătura social-democraţilor, a anunţat miercuri vicepreşedintele PNL Mihai Voicu, afirmând că o consideră o pierdere pentru partid.

Liderul PNL Dolj, deputatul Mihai Voicu, a fost întrebat cu privire la motivele plecării deputatului Constantin-Cosmin Enea din PNL.

"Am luat act de această plecare într-adevăr, orice fel de plecare este o pierdere în sine şi nu obişnuiesc să vorbesc de rău orice coleg, indiferent de opţiunea pe care o are. Sunt convins că electoratul de dreapta, electoratul liberal, nu-şi schimbă opţiunile în funcţie de trecerea unor persoane de la un partid la altul", a declarat Voicu, potrivit Mediafax.

Potrivit unor surse citate de Evz, Enea este susţinut de mai mulţi primari şi consilieri judeţeni din cadrul PNL, care sunt nemulţumiţi de situaţia de la Dolj, însă pentru a nu-şi pierde mandatul nu trec la PSD, dar vor susţine PSD, deşi nu se vor înscrie în formaţiune.

Cosmin Enea nu a fost singurul care a părăsit PNL. Alte 18 persoane, printre care primarul din Poiana Mare, Calafat, Desa, Bradesti, Farcas, Macesu de Jos, Goicea, Galicea, precum şi un număr mare de consilieri judeţeni au plecat din partid.

Această avalanşă a venit pe neaşteptate, iar acum liderul PNL Dolj, Mihai Voicu, face drumuri prin judeţ şi încearcă să-i convingă pe primari să rămână fideli partidului.

Preşedintele PSD Dolj, deputatul Claudiu Manda, a anunţat într-o conferinţă de presă venirea lui Enea în cadrul PSD Dolj, lansând totodată oficial invitaţia şi celorlalţi membri PNL să se alătura proiectului USL, dar din interiorul PSD.

"Anunţ oficial demisia mea din partid. Cu regretul că las în urmă munca mea de 14 ani. Împreună cu mine merg şi o parte din prietenii mei, oameni cu care am construit ceva şi vrem să continuăm proiectul USL împreună. Am decis să ne alăturăm unui partid în care cred! Recunosc, sunt prieten cu domnul Manda, dar nu vin în PSD pentru această prietenie, ci pentru că simt că domnul Manda ne poate reprezenta în faţa aleşilor şi pentru că eu cred în această echipă", a declarat Cosmin Enea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne