Traian Băsescu: Sunt un duşman neîmpăcat al spectacolului arestărilor preventive inutile

Deşi afirma că este un susţinător ferm al luptei anti-corupţie, Traian Băsescu a atras atenţia că "spectacolul arestărilor preventive nu se impune pentru fapte petrecute cu mulţi ani în urmă".
Traian Băsescu
Traian Băsescu (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Într-un comentariu pe reţeaua de socializare, preşedintele PMP Traian Băsescu se declară "un duşman neîmpăcat al spectacolului arestărilor preventive inutile".

"Rămân la fel de ferm în susţinerea instituţiilor care luptă împotriva corupţiei cu convingerea că oricine a furat trebuie să dea banii înapoi şi să plătească cu libertatea. În acelaşi timp voi fi un duşman neîmpăcat al spectacolului arestărilor preventive inutile care în opinia mea se impun pentru violatori, criminali, cei care falsifică probe sau influenţează martori, traficanţi de femei sau armament sau la flagrant de luare de mită.

În niciun caz spectacolul arestărilor preventive nu se impune pentru fapte petrecute cu mulţi ani în urmă. În mod normal, un om trebuie să poarte cătuşe după ce un judecător l-a găsit vinovat şi nu înainte", a declarat fostul preşedinte Traian Băsescu.

Întrebat de un internaut ce anume are în plus faţă de oamenii de rând un politician, Traian Băsescu a replicat:

"Un politician are în plus notorietate, de aceea, dacă este plimbat cu cătuşe, aduce glorie procurorului. În timp ce arestarea unui simplu cetăţean, necunoscut, trece neobservată, deci mai puţin importantă pentru cei dornici de a-şi face imagine. De aceea este important să luăm atitudine acolo unde gestul nostru contează, pentru că este vizibil".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne