Traian Băsescu susţine că nu ştia când l-a numit pe Niţu că acesta a tras în oameni la Revoluţie

Traian Băsescu
Traian Băsescu (GEORGES GOBET / AFP / Getty Images)

Fostul preşedinte Traian Băsescu susţine că atunci când l-a numit pe Tiberiu Niţu în funcţia de Procuror General nu ştia că acesta a fost printre cei care au tras împotriva populaţiei în decembrie 89, ci doar că avea certificat de revoluţionat motiv pentru care a fost încrezător că acesta va finaliza "Dosarul Revoluţiei".

"La numirea în funcţia de Procuror General ştiam că domnul Niţu are certificat de revoluţionar şi că a primit 8.000 mp de pământ drept recompensă. Şi acesta a fost un motiv pentru care am fost încrezător că va finaliza dosarul revoluţiei. Mi-l imaginam sub gloanţele armatei. În ultimele săptămâni de mandat am aflat că militar în termen fiind (nu-i fac o vină din asta), a tras de la clădirea televiziunii pe care o apăra în direcţia blocurilor din Dorobanţi", a scris Traian Băsescu pe contul său de Facebook.

"Nu ştiu dacă a împuşcat pe cineva. Nici el nu ştie probabil. Dar abia atunci am înţeles că moral, domnul Niţu nu poate finaliza dosarul Revoluţiei. Oare de ce nu mi-a spus de la numire că a fost printre cei care trăgeau către populaţia răzvrătită?", se întreabă fostul preşedinte al României.

Traian Băsescu a venit cu aceste precizări în contextul în care, cu o zi în urmă, după ce era pus sub acuzare de Parchetul General în dosarul de şantaj care o priveşte pe senatoarea PSD Gabriela Firea, declarat că este cam la fel de suspect ca şi Tiberiu Niţu, numai că el este suspect că a făcut o declaraţie, iar Niţu e suspect că a împuşcat oameni la Revoluţie.

"Era în trupele de securitate şi el scrie în declaraţia lui că li s-a spus să tragă înspre Dorobanţi unde se mişcau terorişti şi el probabil că a împuşcat câţiva terorişti", precizat luni Traian Băsescu.

Faptul că Tiberiu Niţu a fost printre cei care au tras la revoluţie este denunţat şi de preşedintele Asociaţiei "21 Decembrie", Teodor Mărieş, care s-a plâns de faptul că actualul Procuror General este unul dintre cei care au creat teroare la în decembrie 89, tergiversând totodată "Dosarul Revoluţiei" care a ajuns în mâinile sale.

"În fruntea Parchetului General se află un terorist care în decembrie '89 a creat teroare prin faptul că a tras din Televiziune, peste clădirile din zona Televiziunii şi în clădirile din zona Televiziunii - conform propriilor lui declaraţii. Niţu Tiberiu Flaviu a participat la evenimente; avea calitatea de militar în termen în decembrie '89. Dumnezeu ştie cât a tras, cu certitudine, tot conform propriei declaraţii – spune: "Am apărat Televiziunea până în 13-15 iunie". Declaraţia lui se găseşte pusă pe site-ul Asociaţiei, este publică, [iar] acuzele noastre sunt de la venirea lui la parchet.

I-am spus în urmă cu 8 ani, când l-a ‘paraşutat’ cine l-a ‘paraşutat’ de la Ploieşti la Bucureşti: “Du-te acasă de unde ai venit, pentru că nu ai ce căuta aici.” Uite că a avut ce căuta. A ţinut dosarele Revoluţiei, a frânat lucrarea în aceste dosare şi, din punctul nostru de vedere - pe lângă crima pe care, posibil, a săvârşit-o, prin declaraţia pe care a dat-o: în sensul că a tras în 21 şi în 22 decembrie - este şi complice la tăinuirea crimei, de 8 ani încoace", a declarat recent Teodor Mărieş.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne