“Trebuie să răspundem”. Liderii europeni critică interdicţia aplicată de Trump împotriva musulmanilor

Decizia noului preşedinte american Donald Trump de a bloca accesul musulmanilor din mai multe state cu populaţie majoritar musulmană, a trimis o undă de şoc inclusiv în Europa, unde liderii mai multor state UE şi-au manifestat temerile în legătură cu măsurile luate de Trump.
Preşedintele francez Francois Hollande.
Preşedintele francez Francois Hollande. (Captură Foto)

Preşedintele francez Francois Hollande a cerut liderilor europeni să dea un răspuns “ferm” la măsurile luate de Donald Trump, care au declanşat temeri în rândul unora dintre aliaţii SUA din Europa.

“Trebuie să purtăm un dialog ferm cu noua administraţie americană, care a arătat că are o nouă abordare faţă de problemele cu care ne confruntăm cu toţii”, a declarat Hollande în cadrul unei întâlniri desfăşurate sâmbătă în Lisabona, Portugalia, între liderii statelor sudice din Uniunea Europeană.

Conform preşedintelui francez Hollande, UE nu poate rămâne tăcută atunci când Trump îşi manifestă suportul pentru ieşirea Marii Britanii din blocul european sau când opreşte refugiaţii să ajungă în SUA.

“Când preşedintele american face declaraţii despre Europa şi când acesta discută despre Brexit ca fiind un model pentru alte ţări, cred că trebuie să răspundem... Când el [Trump] refuză să primească refugiaţi, în timp ce Europa şi-a îndeplinit obligaţiile, trebuie să răspundem”, a adăugat liderul francez.

Remarcile lui Hollande au fost susţinute de ministrul francez de Externe Jean-Marc Ayrault, care a insistat duminică asupra faptului că acceptarea refugiaţilor este o “obligaţie”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe